Micul „preot” dansator de la „Boom Dance”

Dansul, au spus alții mai deștepți și mai în cunoștință de cauză decât mine, este o formă de comunicare între tine și corpul tău, între tine și cei din jur. Dansul este emoție și curaj, este armonie, este artă, poate cea mai frumoasă artă, în care exprimarea este în egală măsură a trupului și a sufletului. Dansul, asta o spun eu de data aceasta, face parte din viața noastră, fiind până la urmă o nevoie a omului sănătos, vesel și spontan. Unii se bâțâie caraghios sau se unduiesc lasciv prin cluburi, alții bat cizma la podea pe o „rusească” îndrăcită, alții, cu real talent, practică dansul ca sport și ca artă.

 

Claudiu Apostol – dansatorul de la „Boom Dance”

Prima oară pe podium

Când a intrat prima dată în sala unui club de dans din Suceava, în urmă cu 2 ani și jumătate, Claudiu Apostol, tânărul domn de 11 ani atunci, nu avea cu siguranță în cap vreuna dintre ideile romanțioase de mai sus. Cu siguranță însă că ceva în sufletul lui a mișcat și a simțit că se află într-un loc potrivit.
„M-a chemat la dans o vecină cam de vârsta mea, care rămăsese fără partener. M-am dus, mi-a plăcut și am rămas”, a explicat simplu Claudiu.
După doi ani și jumătate de muncă se poate spune că băiatul a făcut deja „primii pași de dans”, se pregătește și concurează la clasa „Hobby” 12-13 ani pentru clubul „Boom Dance” din Suceava, avându-l ca instructor pe Sergiu Tihon.
În weekendul trecut, la Târgu Mureș, el a urcat pentru prima dată pe podiumul unei competiții naționale. La Cupa Dance ART de la Târgu Mureș, „Boom Dance” a participat cu 3 perechi de copii, dar și chiar cea din care o fetiță s-a accidentat a venit acasă tot cu fruntea sus. Copilul a dansat cu dureri mari, dar perechea a obținut un onorant loc 7.
Claudiu Apostol și partenera sa, Andreea Ciobanu, o fetiță făcută pentru dans și care face naveta de la Botoșani, au obținut locul doi la clasa lor. Este cea mai bună performanță de când sunt împreună, fiind totodată și o reconfirmare că perechea nu este doar talentată, ci și că pune osul la treabă. „Cum e la un concurs mare, tinere domn?”, l-am întrebat. „E o atmosferă grozavă, dar și un streeeees!! Mai ales când se anunță perechile care au trecut de la o fază la alta e foarte multă emoție”, mi-a răspuns el.

Mai bine vals decât fotbal

Claudiu Apostol este elev în clasa a VI-a la Colegiul „Mihai Eminescu” din Suceava. E un băiețel fin, suplu, cu oase lungi, armonios, din care va crește curând un bărbățel frumos, cu o alură deosebită. Greu însă ar recunoaște cineva în copilul îmbrăcat în blugi, cu o șapcă trasă pe ochi și un herpes pe trecute în colțul gurii, dansatorul atent și partenerul elegant și impecabil al Andreei. La vârsta și clasa pe care o reprezintă, cei doi dansează Cha-cha-cha, Jive, Quik step și vals lent.
În timp ce băieți de vârsta lui nu se dezlipesc de calculator decât pentru un fotbal de două ceasuri cu gașca din cartier, Claudiu este mai preocupat de faptul că la anul va trece pe listă și samba, și valsul vienez, odată cu avansarea lui și a partenerei sale la clasa E. Atipic generației sale, micul dansator nu este obsedat de calculator și îl folosește rar și doar la nevoie. Nu bate berbunca și nu pierde timpul. Are cursuri după-amiază și pentru că partenera lui de dans este din Botoșani, este nevoie de multă alergătură ca să-și poată adapta programul de pregătire la sală unul cu celălalt.
La aproape 14 ani, Claudiu Apostol învață și dansează cu dorința de a deveni preot. Tatăl lui râde. „Claudiu va fi un preot dansator. O să danseze toată viața dacă o să-i dea voie enoriașii”. Dar copilul zâmbește măsurat.

Talentul nu ajunge

La clubul „Boom Dance” încearcă, se clatină, învață, avansează și chiar excelează în dans aproape 100 de suceveni. Au 5 ani sau sunt trecuți de 30 de ani. Primii își numără pașii cătinel, ultimii dansează de plăcere, pentru sufletele lor. Undeva la mijloc sunt câțiva copii cu talent nativ de dansator și instructorul Ștefan Tihon, cu mult tact, care n-a vrut să vorbească de unul sau altul în special. „Toți copiii sunt talentați, dar, oricât de mare ar fi talentul lor, acesta nu se poate cultiva, nu se poate dezvolta și nu dă roade dacă nu au predispoziție pentru muncă. Cine are această predispoziție și vrea destul de mult să urce pe podium, reușește. Claudiu și Andreea au reușit asta și îi felicit. Amândoi sunt talentați, le place dansul cu adevărat și, dacă au fost serioși, au obținut rezultate. De acum încolo e nevoie de și mai mare seriozitate, pentru a confirma aceste prime performanțe. Cum se spune în sport: e greu să ajungi sus, dar și mai greu să te menții acolo”, a spus el.
Pentru Claudiu și Andreea, o primă ocazie să confirme ar fi în weekendul care urmează. Un echipaj forte de la „Boom Dance” Suceava, de 8 perechi de copii dansatori și două de adulți, va pleca la Galați, la Cupa „Beija Flor”, unde e rost de premii noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: