În finala „Restaurare” de la TVR 1

Votați Biserica Părhăuți !

Televiziunea Română a realizat, în zece episoade, programul „Restaurare”, în colaborare cu instituții ale statului specializate în domeniul artei și culturii.
În fiecare episod au fost prezentate 3 monumente de mare valoare istorică, arhitectonică și artistică. În urma voturilor acordate de telespectatori, s-au calificat în finală 10 monumente.

 

Biserica Parhauti

Unul dintre acestea este Biserica din Părhăuți, județul Suceava. Această biserică, monument de arhitectură și artă, ridicată de marele logofăt Gavril Trotușanu, în 1522, necesită urgente lucrări de restaurare din cauza degradării construcției și a picturilor interioare. Lucrările de restaurare depășesc cu mult puterea economică a locuitorilor satului Părhăuți; de aceea, comunitatea acestei așezări roagă pe toți cei ce urmăresc marea finală din 1 decembrie 2009, ora 21, să acorde votul lor Bisericii Părhăuți.
De-a lungul timpului, biserica a fost vizitată de mari personalități din țara noastră: Nicolae Iorga, Simion Florea Marian, Petru Comarnescu, Virgil Vătășianu, Vasile Drăguț, Nicolae Grămadă, Leca Morariu ș.a., care au apreciat în lucrările lor valoarea acestui monument.
Prin restaurarea bisericii, aceasta va sta cu cinste alături de renumitele locașuri de credință din Bucovina și va încânta credincioșii și vizitatorii care îi vor trece pragul.

Pr. paroh LAZĂR CROITOR,
Parohia Părhăuți

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: