După Sărbători

Voluntarii de la Vier Pfoten vin să opereze maidanezii din Suceava

 

Voluntarii de la fundația Vier Pfoten vor veni în prima lună a anului viitor la Suceava pentru a steriliza câinii vaga-bonzi din municipiu și din împrejurimi.
Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat ieri că, după o corespondență întreținută cu aceștia, reprezentanții fundației au anunțat că, în 2010, vor avea mai multe campanii și în Suceava. Astfel, o primă campanie se va desfășura începând cu 10 ianuarie, timp de 3 săptămâni, intervențiile asupra animalelor fiind efectuate gratuit.
„Cei de la Vier Pfoten ne-au înscris pe prima poziție de pe lista de anul viitor. Între 10 și 31 ianuarie, reprezentanții fundației vor steriliza gratuit câinii fără stăpân de pe raza orașului, primăria urmând a asigura plata cazării și mesei”, relevă adjunctul șefului administrației locale. Dl Harșovschi spune că prezenți la Suceava vor fi 10 voluntari, ei urmând a lucra în 3 echipe, inclusiv la prinderea animalelor și transportul lor la spațiul special amenajat în spatele Stadionului „Areni”. Viceprimarul precizează că maidanezii vor fi sterilizați, tratați și deparazitați, după care vor fi „repatriați” în zonele din care au fost ridicați.
În 2010, voluntarii de la Vier Pfoten vor mai veni încă de 2-3 ori în reședința de județ, reprezentanții municipalității sperând că, în urma operațiilor de sterilizare, numărul de canine vagabonde nu va mai crește. În adăpostul din Lunca Sucevei sunt „cazați” 1500 de câini fără stăpân, iar cam tot atâția se estimează că hălăduiesc pe străzi. Lucian Harșovschi susține că mulți dintre aceștia sunt aduși din zonele limitrofe și abandonați printre blocurile din oraș.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI