Asupra capcanei ofertelor de muncă din Cipru

Sucevenii sunt preveniți

Cetățeni români au ajuns să lucreze pentru ciprioți în condiții de muncă, hrană și cazare improprii, cu program de lucru prelungit și fără a li se plăti orele suplimentare

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Suceava atrage atenția sucevenilor să aibă grijă la ofertele de muncă venite din Cipru. Aceasta, după ce Ambasada României din Cipru a semnalat numeroase situații în care cetățeni români au ajuns să lucreze pentru ciprioți în condiții de muncă, hrană și cazare improprii, cu program de lucru prelungit și fără a li se plăti orele suplimentare.

 

Potrivit unui comunicat al AJOFM Suceava, totul s-a petrecut ca urmare a semnării, cu diferite firme identificate pe internet sau a medierii de către anumiți agenți de ocupare, a unor contracte de muncă dezavatajoase, majoritatea lucrătorilor neprimind și o copie a contractului. „Potrivit autorităților cipriote, racolarea lucrătorilor români, cazați în condiții insalubre, forțați să lucreze 10-12 ore pe zi, lipsiți de mijloace de întreținere, fără respectarea condițiilor prezentate în ofertele de muncă, s-a făcut cu participarea unor cetățeni și agenți de ocupare români, majoritatea medierilor de acest tip făcându-se pentru angajatorul cipriot Yiannis Piripitsis, fără licență de funcționare ca agent de mediere” se arată în comunicatul AJOFM. Responsabilii instituției atenționează că, pe teritoriul României, persoane-le fizice nu pot media angajarea în străinătate, această activitate fiind rezervată legal doar persoanelor juridice înregistrate la Inspectoratul Teritorial de Muncă. „Pentru a preîntâmpina ca și alți cetățeni români să ajungă victime ale traficului de persoane în scop de muncă în Cipru, se recomandă verificarea seriozității ofertelor venite din partea angajatorilor ciprioți”, se mai precizează în comunicatul Agenției Județeane pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: