În cazul bărbatului decedat de la Siret

Sancțiune aspră pentru medicul coordonator al Ambulanței Rădăuți

El este vinovat că nu a însoțit pacientul în timpul transportului, deși era urgență majoră > Conducerea SJA l-a sancționat cu 10% din salariu, timp de 3 luni, și retragerea salariului de merit

În cazul bărbatului din Siret decedat ca urmare a complicațiilor survenite pe fondul gripei porcine, Conducerea Serviciului Județean de Ambulanță a sancționat medicul coordonator al Stației de la Rădăuți, dr. Elena Gora, deoarece nu l-a însoțit în timpul transportului cu ambulanța, de la Spitalul rădăuțean la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iași, deși pe fișa pacientului scria “urgență majoră”.

 

Potrivit șefului Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu, o altă vină a medicului respectiv este că n-a informat directorul medical sau managerul SJA că pacientul era suspect de gripă cu virusul AH1N1, conform regulamentului intern al instituției, iar pe deasupra a permis unui membru al familiei să-l însoțească pe parcursul transportului, ceea ce e contrar legii.
În ce privește acuzația familiei că bolnavul nu a primit suficient oxigen, ancheta desfășurată de conducerea SJA în rândul echipajului de pe mașină a relevat faptul că nu au existat deficiențe legate de aparatură.
Ca urmare, medicul coordonator va primi 3 luni de-acum înainte mai puțin la salariu cu 10%, fiindu-i retras și salariul de merit, a mai spus directorul DSP.
Dr. Lăzăreanu ne-a precizat că a cerut luni conducerii SJA să desfășoare o anchetă internă cu privire la modul în care s-a desfășurat transportul pacientului suspectat cu gripă cu virus AH1N1, ceea ce s-a și întâmplat, ieri Comitetul director al SJA luând măsurile sus-menționate.

N-a fost culpă medicală la Spitalul Rădăuți

Referitor la speculațiile din presa centrală potrivit cărora bolnavul a primit antibiotice în loc de medicamente antivirale, șeful DSP spune că nu a fost culpă medicală, el fiind diagnosticat cu pneumonie interstițială chiar de radiolog, având congestie la plămânul drept, ceea ce impunea neapărat tratament cu antibiotice. Dr. Lăzăreanu a mai spus că analizele bărbatului au fost trimise la Cantacuzino de marțea trecută, dar confirmarea de gripă porcină a ajuns abia luni dimineață.
Dorin Muha, 43 de ani, din Siret, a murit vinerea trecută seara, în timp ce era transportat cu Ambulanța la Iași de la Spitalul Rădăuți, unde fusese internat pe 15 noiembrie. Fiind în stare gravă, medicii din cadrul Spitalului Rădăuți au hotărât să îl trimită de urgență la Spitalul de Pneumo-ftiziologie Iași, însă nu a ajuns acolo, pacientul decedând la Pașcani. Organismul lui era tarat întrucât avea obezitate, diabet și hipertensiune arterială, peste care s-a suprapus și pneumonia.
Este primul deces din România pe fondul gripei porcine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: