Prin efortul Arhiepiscopiei

O familie tânără a primit în dar o casă

Grație Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, membrii unei familii din comuna Capu Câmpului au, pentru prima dată în viața lor, ca familie, un acoperiș decent deasupra capului.
Andrei Crețu (28 de ani) a avut o viață grea. Tânărul a crescut prin orfelinate, iar la împlinirea vârstei de 18 ani a fost aruncat în stradă. Nu de mult s-a căsătorit cu Ana-Maria, o fată ajunsă la vârsta majoratului, care, la rându-i, este orfană de ambii părinți.

 

Spre deosebire de Andrei, Ana-Maria a simțit căldura unui cămin, ea fiind crescută de o bunică, ce-i drept, cu o situație materială foarte precară.
Cei doi tineri au adus pe lume o fetiță, Roxana, care de Sf. Nicolae va împlini 7 luni. Micuța Roxana ar fi avut poate parte de nenorocul tatălui ei, dacă Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților nu le construia o casă.
Ieri după-amiază, un sobor de trei preoți, în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, a oficiat slujba de sfințire a casei. “Am aflat că această familie nu are niciun fel de adăpost. Și am zis că, din puținul pe care-l avem, să mergem și să le facem o casă. Am venit aici, dl primar ne-a arătat terenul unde să ridicăm locuința. Cu multă osteneală, cu multă dragoste, cu mult efort am făcut această casă. De unde posibilitățile? De la preoții noștri, care ne-au dat fie bani, fie materiale”, ne-a spus ÎPS Pimen, adăugând că, în cursul zilei de astăzi, părintele Viorel Mihoc, cel care a coordonat lucrările de construcție a casei, va avea grijă să ofere familiei Crețu toate cele trebuincioase, începând de la covor, până la veselă.
Demn de menționat este și faptul că Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților a construit casa familiei Crețu în doar 7 zile, în timp ce alții nu reușesc să înlocuiască o conductă în trei luni de zile…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: