Firmele de la reabilitarea termică a blocurilor încalcă termenul de finalizare a lucrărilor

Data limită a fost 1 decembrie, ea fiind decalată până cel târziu pe 5 decembrie > Primarul Lungu s-a arătat dezamăgit că nu s-a profitat de vremea bună; de săptămâna viitoare se anunță zloată și temperaturi negative

 

Cu toate că primarul Ion Lungu estima că lucrările de reabilitare termică a blocurilor de locuințe vor fi încheia-te, în mare, la finele acestei săptămâni, constructorii din program nu sunt de aceeași părere.
Într-o întâlnire de ieri, de la sediul executivului, unii dintre ei au recunoscut că se află în întârzieri chiar și de două săptămâni, în timp ce doar la unul dintre blocuri, respectiv cel de pe strada Ciprian Porumbescu, se va face recepția vineri. Execuția la o serie de imobile va fi încheiată peste o săptămână, în timp ce la altele va întârzia și mai mult, atenționată în acest sens fiind societatea comercială Elsaco Botoșani.
Termenul limită inițial dat de conducerea administrației sucevene pentru finalizarea integrală a lucrărilor a fost 1 decembrie, însă, la întrunirea de ieri, acesta a fost decalat până cel mult pe 5 decembrie. Primarul Ion Lungu s-a arătat dezamăgit că nu s-a profitat de vremea bună, începând de săptămâna viitoare anunțându-se zloată și temperaturi negative. În aceste condiții, edilul-șef le-a spus reprezentanților firmelor de construcții să se mobilizeze și să aducă forță de muncă suplimentară, inclusiv de la societățile care și-au făcut deja treaba. Totodată, primarul Ion Lungu le-a cerut constructorilor ca până pe 5 decembrie să factureze lu-crările efectuate, în caz contrar riscându-se probleme legate de virarea fondurilor ce trebuie asigurate de la bugetul statului.
Din cele 16 blocuri prinse în acest an în programul național de anvelopare termică, la final de lucrări au ajuns doar două dintre ele.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: