Client misterios, o „meserie” la modă

 

Tot mai mulți câmpulungeni se dau în vânt după o “meserie” la modă, cea de „client misterios”. Misiunea unui astfel de angajat este de a face o vizită obișnuită unei firme impuse de angajator, urmată de completarea unui raport care este înaintat beneficiarului. Cei verificați discret nu trebuie să afle niciodată cine a fost clientul misterios și din ce în ce mai multe firme recurg la această metodă pentru a-și verifica angajații. Metoda este eficientă, indirect, chiar și pentru clienți, pentru că este suficient să lanseze cineva un simplu zvon despre o eventuală trecere prin zonă a clienților misterioși, pentru ca brusc să se schimbe în bine comportamentul vânzătorilor cam peste tot.
Majoritatea clienților misterioși sunt recrutați de agențiile specializate sau prin site-urile de gen, iar firmele angajatoare sunt în general din București și Timișoara. “În funcție de firmă sau de câte firme îți trimit formularele, dar și în funcție de distanța pe care ești dispus să te deplasezi, poți câștiga ceva bănuți. Nu faci avere din asta, mai ales dacă ești în oraș mic și nu te miști de acolo, dar se plătește între 8 și 120 lei de formularul completat, după complexitatea lui și după ce trebuie să observi. Eu lucrez cu trei firme, mă deplasez în tot județul Suceava, cu decontarea cheltuielilor, și câștig cam 250 lei pe lună din asta. Nu e mult, dar e lejer. În orașele mari, unde există și multe cereri, se câștigă și peste 1000 de lei lunar. Nu e cazul la noi”, ne-a spus Maria B., una dintre misterioasele cumpărătoare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: