Comunicat de presă

Asociația Românilor din Italia îl susține pe Mircea Geoană

Asociația Românilor din Italia consideră că nu mai este momentul să stea deoparte în această luptă care va decide pe 6 decembrie viitorul României. Societatea civilă din România a închis ochii în ultimii ani la nenumărate abuzuri ale puterii și la îngrădirea treptată a vieții democratice din țara noastră.

 

Afirmându-și în public neutralitatea și obiectivitatea, de fapt cea mai mare parte a societății civile din țară a abdicat de la rolul pe care-l are în societate, acela de a veghea împreună cu presa la bunul mers al societății românești. Neoficial, toți am văzut cum societatea civilă l-a susținut pe Traian Băsescu în proiectele sale distructive, ca și o mare parte a presei.
Credem că este acum de datoria noastră să ne pronunțăm deschis.
Asociația Românilor din Italia, înființată în anul 2003 pentru apărarea drepturilor românilor din această țară, a decis astăzi, 23 noiem-brie 2009, susținerea candidatului Mircea Geoană la președinția României pentru următoarele motive:
> Apelurile la unitate, concordie și armonie între români lansate de Mircea Geoană, spre deosebire de ura și dezbinarea propovăduite de Traian Băsescu. În ultimii ani, președintele Băsescu și partidul care-l susține, PD-L, au pro-dus dezbinare nu numai în România, ci și în diasporă. Cei doi parlamentari PD-L ai diasporei, Viorel Badea și William Brînză, nu au făcut altceva de când au fost aleși decât să caute voturi pentru șeful lor de la Cotroceni și nu și-au îndeplinit mandatul cu care au fost trimiși în Parlament.
> Implicarea directă a partidului pe care îl conduce Mircea Geoană în problemele cu care s-a confruntat comunitatea românească din Italia în perioada 2007 – 2009. În timp ce PD-L, aliat cu partidul lui Berlusconi în Partidul Popular European, a închis ochii la toate abuzurile comise în Italia împotriva noastră și la demonizarea comunității românești, mulți europarlamentari PSD ne-au luat apărarea la Bruxelles. Trebuie menționată aici și poziția pe care au avut-o și mai mulți europarlamentari PNL în favoarea românilor din Italia.
> Traian Băsescu a vizitat de câteva ori Italia, dar nu a avut niciodată curajul de a-i cere lui Berlusconi socoteală pentru viața grea a românilor de aici. Am fost abandonați timp de cinci ani și asta nu trebuie să se mai repete.
> Programele sociale propuse și susținute de Mircea Geoană în ultimii ani vin în sprijinul românilor din țară și din străinătate. Am văzut cum a gestionat Traian Băsescu această criză politică. După două luni avem un guvern demis și candidați de carton la funcția de premier, din cauza ambiției anticonstituționale a unui singur om de a nu lua act de majoritatea creată în Parlament pentru propunerea unui premier.
> Mircea Geoană este singurul care a vorbit de necesitatea sprijinirii unei industrii cu capital românesc, a unui sistem bancar autohton și a unei agriculturi românești. Vedem în Italia susținerea pe care toți politicienii italieni, indiferent de culoarea politică, o acordă întreprinzătorilor italieni și economiei italiene. România a ajuns în ultimii ani teritoriu de cucerit pentru toți aventurierii economiei mondiale, dovadă dependența aproape totală de importuri și de capital străin. Traian Băsescu are o singură idee fixă în economie: cota unică, pe care nicio țară occidentală nu o aplică, pentru că ar fi o catastrofă pentru bugetele publice.
> CV-ul candidatului Mircea Geoană este compatibil cu cea mai mare funcție în stat. Nu are pete neclare în trecut, la Anvers sau în alte porturi ale lumii, așa cum are actualul președinte.
> Relațiile personale ale lui Mircea Geoană la nivel european și mondial reprezintă o garanție pentru România.
> Coerența și consistența discursului sunt net superioare în campania electorală contra lui Traian Băsescu. Mircea Geoană propune concordia, în timp ce Traian Băsescu propune ura. Dacă vom dori să ne întoarcem din Italia, nu vrem să ne întoarcem într-o țară bazată pe ură.
> Îi semnalăm lui Mircea Geoană că una din cele mai importante probleme pe care o au comunitățile românești din străinătate este participarea directă la viața politică din România, votul. Nu ajung cele 55 de secții de votare, multe propuse de PD-L în localitățile unde oamenii acestui partid controlează grupuri de votanți. Cerem un angajament al viitorului președinte al României, Mircea Geoană, pentru rezolvarea acestei probleme, adoptând pentru românii de pretutindeni votul prin corespondență.
Cerem tuturor membrilor și simpatizanților Asociației Românilor din Italia, celorlalte asociații din Italia și tuturor imigranților români din această țară să gândească limpede, fără să se lase influențați de propaganda PD-L, și să-l voteze pe Mircea Geoană.
În final, facem un apel către familiile și prietenii celor care sunt în Italia: pe 6 Decembrie VOTAȚI ȘI PENTRU NOI! Votați cu Mircea Geoană, pentru ca noi să ne putem întoarce într-o țară prosperă și civilizată.

Președinte ARI,
EUGEN TERTELEAC

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: