100 de copii pe lista de așteptare a singurei creșe din Suceava

 

Înainte de 1989, la Suceava funcționau patru creșe, dintre care, ulterior, trei și-au închis porțile. Singura care a supraviețuit este Creșa nr. 1 de pe Aleea Nucului. Instituția funcționează în regim săptămânal, personalul lucrând în trei schimburi. Directorul unității, Daniela Cîmpan, care este și președintele Uniunii Creșelor din România, ne-a spus că instituția pe care o conduce are o capacitate de 104 locuri, număr total insuficient, în condițiile în care sunt 100 de copii pe lista de așteptare.
În acest an, Primăria Suceava a alocat creșei 500.000 de lei, cu 200.000 de lei mai puțin decât anul trecut. “Numai facturile la Termica ne-au costat până acum 100.000 de lei. Am supraviețuit datorită ambiției noastre și a tenacității, că altfel eram de mult dispăruți”, ne-a spus dna Cîmpan. Potrivit ei, creșele din mai toată țara au căzut victime afacerilor imobiliare. “Multe dintre clădirile în care funcționau creșele au fost vândute sau date altor unități. Acesta este adevărul. La Suceava, din patru creșe funcționează doar una”, a atras atenția dna Cîmpan.
Pentru fiecare copil pe care instituția îl are în grijă, familia plătește 6 lei/zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: