Suceava

Primele două blocuri reabilitate termic au fost inaugurate de primărie, constructor și asociația de proprietari

> În medie, un beneficiar a contribuit cu 750 euro > Consumul de energie termică pe apartament ar putea scădea, de acum, la jumătate

 

Ieri, oficiali ai Primăriei Suceava, reprezentanți ai constructorului și ai asociației de proprietari au inaugurat lucrările finalizate la primele două blocuri reabilitate termic din municipiul Suceava. Primarul Ion Lungu a declarat că proprietarii din blocurile nr. 12 și nr. 14 de pe strada Mihai Viteazul au avut noroc de un prestator serios (firma suceveană Agacon), valoarea totală a investiției ridicându-se la 500.000 de lei, adică o medie de circa 750 de euro pe unitatea de locuit.
„Sunt două blocuri executate corespunzător din punct de vedere al reabilitării termice, randamentul energetic, potrivit specialiștilor, fiind de 80%. Una dintre principalele ținte ale acestui program este reducerea consumului de energie termică pe apartament, aceiași specialiști spunând că diminuarea poate fi de până la 50%. După recepția finală, va fi eliberat certificatul de eficiență energetică, cel care certifică faptul că lucrările sunt de calitate”, a declarat dl Lungu. Edilul-șef a precizat că administrația locală își propune să extindă programul de anvelopare termică a locuințelor și pe durata anului viitor. Întrucât unii dintre locuitorii Sucevei au invocat faptul că nu dispun de bani pentru achitarea cotei care le revine din contravaloarea execuției, pe masa deliberativului local va fi pus un proiect de hotărâre de preluare a costurilor în cauză. Aceasta, însă, doar în contul cedării, de către proprietari, a terasei de la ultimul etaj al blocului, pe care executivul ar urma să amenajeze apartamente sociale mansardate, destinate tinerilor în vârstă de până la 35 de ani.
Președintele asociației de proprietari care cuprinde cele două imobile, Ion Smoleac, s-a declarat mulțumit de prestația constructorului, apreciind că lucrarea este de calitate. La rândul său, patronul SC Agacon, Lucian Avram, a subliniat că datorită organizării bune și pe fondul apropierii iernii, execuția, demarată la începutul lui octombrie, a fost realizată în timp record, chiar dacă termenul limită era martie 2010. Dl Avram a evidențiat că avantajul este de partea proprietarilor de apartamente și că se va concretiza în scăderea contravalorii facturilor la energie termică sau gaze naturale.
În municipiul Suceava, în lucru mai sunt încă 14 blocuri, reabilitarea termică a acestora urmând a fi încheiată, după unele estimări, la sfârșitul acestei luni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: