„Virusul porcesc” e anticonstituțional !

Dreptul la vot, în carantină la Spitalul Județean

Peste 700 de cetățeni cu drepturi depline, inclusiv cel electoral, internați în momentul de față la Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, vor fi în imposibilitate, împotriva Constituției și legilor speciale, pe 22 noiembrie, de a vota. Și asta pentru că ultimele decizii ale BEC și însușite de BEJ Suceava sunt o mare brambureală, neaplicabilă situației concrete pe care o parcurge, în prezent, instituția de sănătate.

 

Cei internați, care au domiciliul în municipiul reședință de județ, pot vota la Universitate, conform BEJ. Astfel, duminică, să ne așteptăm să vedem sute de oameni în pijamale plimbându-se, cel puțin 100 de metri, cât e distanța dintre Spital și Universitate, iar apoi pe holurile instituției academice, tot în pijama… Această situație nu ar fi un impediment atât de mare, dar… Spitalul „Sf. Ioan cel Nou” se află în carantină, din cauză de gripă porcină. Adicătelea, nimeni nu iese (dintre bolnavi), nimeni nu intră (dintre aparținători). Și-atunci, cum vor ieși din ditamai carantina bolnavii, pentru a-și exercita dreptul la vot, la Universitate?
Cei care nu sunt din oraș vor primi urna mobilă, se spune, însă dacă e carantină în spital, pe unde va intra urna? Și pe unde va ieși? Vor fi voturile stropite împotriva „virusului porcesc”? Dar cu bolnavii netransportabili, aflați, totuși în deplinătatea facultăților de a-și exercita dreptul la vot, ce se va întâmpla?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: