Cu cât votăm mai mulți

Nici zăpadă nu este, iar vremea de a arunca cu bulgări de zăpadă în cel venit să ne ceară voturile a trecut. Campania s-a încheiat. Rămânem deci cu farmecul poveștii de la Bălăceana (din pagina 6 a ediției rotunde de astăzi), căci la soluția propusă acolo nu ne lasă, iată, Dumnezeu „cel ales“ de ursarii Bălăcenei să mai apelăm acum, după un secol de la întâmplarea povestită de Gheorghe N. Cârțu, acum, când, drăgăliță Doamne, suntem atât de civilizați, de democrați, de concilianți… Iar povestea, chit că are tâlcurile ei atât de actuale, rămâne poveste, nimic din desfășurarea ei nemaiavând corespondent astăzi. Nu-i așa?…

 

Continuând în același spirit, remarcăm cât de clară este lehamitea votanților din acea localitate. Nimic nu pare să-i mai determine să repete isprava votării, aducând argumente grele în favoarea acestei decizii. Nici măcar insistența „catindatului“ de a li se băga iarăși în suflete nu-i mișcă.
Ba, îi mișcă! Îi întărâtă vreodată ideea de a-i da o lecție vie insistentului. Bătaia cu bulgări de zăpadă în care acesta devine ținta predilectă este răzbunarea lor. Mincinosului și îmbogățitului prin deputăție i se administrează corecția fizică, căci era clar că una de bun-simț, una „intelectuală“ era total ineficientă pentru câtă minte și pentru ce fel de speranțe avea deputatul.
Acum, să nu se înțeleagă că invit prin aceste rânduri alegătorii contemporani să apeleze la soluția celor din Bălăceana secolului al XIX-lea. Dar o corecție merită cu prisosință și aleșii noștri. Nu un bulgăre de zăpadă, ci votul nostru. Votul nostru onest, corect, dându-i șansă celui care ne-a câștigat încrederea. Cu cât votăm mai mulți, cu atât „partinicilor“ le va fi mai greu să-și impună, cu o mână de voturi, liderul lor. Cu cât votăm mai mulți, cu atât alesul va trebui să fie mai convins că trebuie să-și servească poporul, nu ceata din jurul său. Cu cât votăm mai mulți, cu atât dăm greutate voinței noastre, care poate stăvili invazia în politică a nemernicilor cu veleități de aleși. Și, cu cât mai mulți ne exprimăm votul, cu atât noi înșine vom fi mai îndreptățiți să ne umplem pumnul cu zăpadă. Așa, ca să-i ia cu frig când mai dau ochii cu noi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: