Conform unei note de ieri a ministerului de resort

Cadrele didactice își iau doar 5 zile fără plată

Ele nu vor merge la școală pe 30 noiembrie și în perioada 14-18 decembrie

 

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Suceava a stabilit în ședința de ieri, în prezența reprezentanților sindicatelor din învățământ, ca personalul din școli să-și ia concediu fără plată în ziua de 30 noiembrie și în perioada 14-18 decembrie, a informat purtătoarea de cuvânt a IȘJ Suceava, insp. Laurența Hacman. Decizia se pliază și pe ultima notă a ministerului trimisă tot ieri, prin care se atenționează IȘJ-urile că “au obligația de a respecta prevederile articolului 10 din Legea 329/2009”, stabilind ca zilele fără plată să fie luate la datele menționate mai sus.
Potrivit notei, inspectoratele școlare județene au obligația de a informa conducerile unităților de învățământ în legătură cu decizia ministerului, de o a pune în aplicare și de a se asigura “că în fiecare unitate de învățământ există un program pentru recuperarea materiei aferente zilelor în care nu se susțin cursuri”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: