Mecanismele juridice din UE, disecate de doi suceveni: Florin Hrebenciuc și Radu Pricope

 

Florin Alexandru Hrebenciuc și Radu Constantin Pricope și-au lansat joi cartea proaspăt ieșită de sub tipar, intitulată “Legislativul în spațiul Uniunii Europene”. Evenimentul a fost găzduit de galeria de artă “City Gallery”, din incinta Shopping City Suceava, și a adunat un public numeros, printre cei prezenți numărându-se și Angela Zarojanu, subprefect, Vasile Ilie, vicepreședinte al CJ Suceava, și Adrian Graur, rectorul Universității “Ștefan cel Mare”.
Alături de cei doi autori au luat cuvântul Cornel Grosar, președintele Asociației „Juventus”, care a fost și “moderatorul” lansării, și Mircea Petrariu, directorul Shopping City Suceava, acesta exprimându-și bucuria de a găzdui lansarea de carte, importantă pentru cei doi tineri autori, dar considerată importantă și pentru comunitatea suceveană. Cornel Grosar a spus că pentru Radu Constantin Pricope cartea reprezintă nașterea celui de-al doilea copilaș, în timp ce pentru celălalt autor, Florin Alexandru Hreben-ciuc, ea reprezintă “aducerea pe lume a primei odrasle”. Cei doi autori, pe rând, le-au mulțumit celor prezenți și tuturor celor care i-au sprijinit în demersul lor. Pricope a precizat că volumul are ca temă principală aspecte legate de mecanismele juridice în spațiul european, subliniind că în munca lor de cercetare autorii s-au confruntat cu grava problemă de a nu găsi surse suficiente de informare și au constatat că există o mare lacună în tratarea acestei teme în literatura de specialitate.
Florin Hrebenciuc a ținut să precizeze că lucrarea reprezintă o încercare de a identifica și particulariza o serie de elemente specifice constituțiilor statelor membre ale UE, dar și ale acesteia. El a precizat că, pe lângă munca de documentare, redactarea acestei cărți a presupus și muncă de traducere, deoarece pentru prezentarea particularităților Constituțiilor celor 27 state membre ale UE a fost necesară, mai întâi, traducerea acestora.
Florin Alexandru Hrebenciuc i-a mulțumit, în final, în primul rând, coautorului pentru încrederea acordată și, în mod special, prof. univ. dr. Evelina Graur, de la Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava, pentru sprijinul său.
Autorii au primit felicitări de la Angela Zarojanu (volumul – un instrument util), de la Vasile Ilie (deși sunt foarte bine pregătiți, rămân niște oameni modești).
Autorii anunță alte apariții editoriale care vor trata temele: “Șefii de stat” și “Guvernele naționale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: