Administrația județeană ratează și a treia tentativă de scoatere la vânzare a unor bunuri din patrimoniu

Cei 17 aleși județeni de la PSD și PNL au votat împotriva vânzării obiectivelor cuprinse în 5 proiecte de hotărâri, solicitând un preț de pornire la licitație mai mare > „Cei care nu votează nu au niciun argument, în special PSD, care încearcă să facă opoziție”, a explicat președintele CJ, Gheorghe Flutur (PD-L)

 

O echipă formată din con-silieri de la toate formațiunile politice reprezentate în deliberativul județean va analiza posibilitatea reevaluării bunurilor din patrimoniul privat al județului, în sensul măririi prețului de pornire cu care acestea sunt scoase la licitație. După ce consilierul social-democrat Ioan Corjuc a solicitat un preț superior, cei 17 aleși județeni de la PSD și PNL au votat împotriva scoaterii la vânzare a obiectivelor cuprinse în 5 proiecte de hotărâri de pe ordinea de zi. În preambul, Cristinel Macovei (PD-L) a făcu un apel la colegii de la celelalte două partide, recomandându-le să lase la o parte interesele politice și să aibă în vedere binele județului. „Vânzarea acestor bunuri este o posibilitate ca bugetul județean să beneficieze de niște sume suplimentare de bani, care pot fi orientate în scopuri benefice dezvoltării unor proiecte de interes local. Ar trebui să lăsăm deoparte interesele strict politicianiste și să ne gândim la binele bugetului județean”, a spus dl Macovei.

Banii încasați de pe urma înstrăinării ar urma să fie folosiți pentru investiții

Vicepreședintele Daniel Constantin Cadariu a ținut să precizeze că banii încasați din valorificarea activelor neutilizate și care consumă bani pentru întreținere vor fi folosiți pentru investiții, în județ fiind promovate zeci de proiecte cu aport european sau județean.
Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, s-a exprimat pentru constituirea unei comisii care să analizeze și să propună soluția optimă de vânzare a bunurilor din patrimoniul județean: „Va trebui să gândim din nou procedura de fundamentare, dar, în același timp, este necesar să respectăm și procedurile legale. Nu vreau să piardă Consiliul Județean, ci, din contra, să câștige. De aceea, până la urmă, va trebui să găsim o soluție”.
Pe de altă parte, în conferința de presă ce a urmat, șeful administrației județene a declarat că împotrivirea aleșilor județeni din opoziție nu este tocmai întemeiată: „Cei care nu votează nu au niciun argument, în special PSD, care încearcă să facă opoziție, dar mergem înainte”.
Consiliul Județean Suceava intenționează să scoată la vânzare 13 terenuri și clădiri. Autoritățile județene consideră că vânzarea lor poate constitui o importantă sursă de venituri la bugetul local. Bunurile din domeniul privat ar putea fi înstrăinate prin procedura licitației publice. Evaluarea lor a fost realizată de o comisie de specialiști, desemnați, de asemenea, prin licitație.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: