Printr-o adresă trimisă Ministerului Culturii și Cultelor

Daniel Hrenciuc cere un control în propriul compartiment financiar

Directorul Direcției Pentru Cultură Suceava, Daniel Hrenciuc, a solicitat ministerului de resort să efectueze un control la Compartimentul financiar-contabil al instituției, privind activitatea acestuia în ultimii 4 ani.

 

Dl Hrenciuc spune că în instituție nu există un registru unic de control, unde să poată verifica dacă și când s-au făcut controale, și că de câte ori a solicitat șefei acestui compartiment anumite documente nu i s-au prezentat, de unde trage concluzia că ele nu ar exista.
„Intenționam de la începutul venirii mele la Cultură să solicit un control, dar cred că nu e târziu nici acum, nu vreau să plătesc eu pentru alții. Nu știu dacă s-au făcut controale în ultimii ani, am impresia că sunt niște nereguli aici. Îmi pare rău că nu am cerut auditul de când am venit. Eu n-am nimic de ascuns, dacă am greșit cu ceva, mai bine să plătesc acum decât mai târziu”, ne-a declarat ieri Daniel Hrenciuc.
Cea care are ca atribuții principale coordonarea activității compartimentelor Financiar, Contabilitate, Salarizare, Administrativ și Cultură, Culte, Asistență, Management, Resurse umane, Control financiar preventiv este ec. Gabriela Șutac, de asemenea consilier superior.
În altă ordine de idei, directorul DCC a mai precizat că a solicitat ministerului să i se retragă cumulul dlui Aurel Buzincu, încadrat pe funcția de consilier superior, ca măsură de reducere a cheltuielilor, întrucât consideră că sunt destui salariați cu salarii foarte mici care nu-și permit să plece în concediul fără plată de 8 zile, mai ales că dl Buzincu nu vrea să-și ia acest concediu. „E o soluție legală și firească, mai ales că nici activitatea pe care el trebuie s-o facă nu mai e în zona de competență a direcției (n.r. – patrimoniul imaterial, așezămintele de cultură, bibliotecile, relațiile cu operatorii culturali), a spus Daniel Hrenciuc. El a adăugat că Aurel Buzincu este plătit la cumul de către Direcție, deoarece norma de bază a acestuia este la Universitatea Suceava, unde este titular.
Daniel Hrenciuc se află acum în cele 4 zile de concediu neplătit pe luna noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: