Ordin de la IȘJ

Toate școlile trebuie să se pregătească în caz de pandemie

În planul de asigurare a continuității în școli se prevede, printre altele, chiar și pregătirea, ca „rezerve”, a cadrelor didactice pensionare, care ar putea fi rechemate la catedră

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Suceava, Petru Carcalete, a declarat, ieri, că după încheierea scrutinului vor fi dezinfectate toate școlile în care au funcționat centre de votare, pentru a nu exista niciun pericol de contaminare a elevilor cu virusul gripei porcine.

 

prof. Petru Carcalete

Referitor la școlile care au fost închise după ce au fost depistați elevi cu virusul AH1N1, dl Carcalete a precizat că ele sunt mai sigure ca celelalte, așa că pot fi organizate acolo centre de votare. “Școala dezinfectată poate fi pusă la dispoziția oricui la 8 ore după dezinfectare”, a spus inspectorul general, referindu-se în mod special la Școala Generală Nr. 1 din Suceava, închisă în prezent după ce 6 elevi și doi profesori au fost confirmați cu gripă nouă.
Dl Carcalete a mai informat că personalul didactic din școlile unde se suspendă total activitatea sau doar cursurile, la unele clase, va fi plătit pentru perioada respectivă, pentru că “vor fi recuperate orele“.
În ce privește gripa porcină, la solicitarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, conducerea IȘJ a stabilit un plan de asigurare a continuității în școli, în cazul pandemiei cu virusul AH1N1, plan despre care aflăm că a fost transmis ieri în fiecare unitate de învățământ. Astfel, fiecare unitate școlară, în funcție de particularitățile specifice de organizare și funcționare, trebuie să aibă în vedere anumite aspecte, cum ar fi stabilirea activităților de bază necesare, care nu pot fi întrerupte în școli, a activităților critice a căror funcționare este obligatorie și necesită măsuri speciale de siguranță, precum și a activităților care pot fi întrerupte pentru o anumită durată de timp. De asemenea, ele trebuie să definească funcțiile-cheie care trebuie să existe permanent în școală, cele care pot fi suspendate parțial sau total pentru o anumită perioadă de timp și să stabilească o listă cu persoanele-cheie și cu înlocuitorii acestora. Vor fi pregătite ca rezerve și cadrele didactice pensionare, care vor fi trecute pe o listă, urmând a fi rechemate pentru asigurarea unor funcții-cheie sau a unor activități de bază. În perioada respectivă sunt interzise deplasările persoanelor-cheie și personalului de bază din școli.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: