Intrarea în Europa judiciară... peste Mânecă

Sclavie modernă, în dauna și disprețul cetățenilor români, descoperită, în sfârșit, și de autoritățile din Suceava

Tribunalul Suceava a emis ieri, în premieră pentru actele de ordin judiciar/juridic din județul pe care îl reprezintă, mandat de arestare preventivă, în lipsă, pentru un inculpat român, aflat, din câte știu procurorii, în Anglia (Regatul Unit al Marii Britanii). Pentru 30 de zile, cât permite Codul de procedură penală în vigoare.

 

În sarcina lui Dorin – Ștefan B., de 33 de ani, din Frătăuții Noi, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale, prin sesizarea instanței, de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Secția Suceava, în calitate procesuală de „lider” al unei grupări infracționale, care avea (are?, n. red.) ca scop ceea ce în termeni exacți se cheamă sclavie modernă.
Autorul, învinuit în data de 16 și inculpat în data de 17 noiembrie 2009, prin demararea împotriva lui a acțiunii penale, coordonează o șleahtă de șmecheri români, specializați în racolarea, expediția, iar, ulterior, exploatarea conaționalilor fraieri ce se dau pe mâna lor.
„Victimele sunt racolate din medii nevoiașe, din județele Suceava și Botoșani, sub promisiunea oferirii unui loc de muncă în Anglia, în condiții avantajoase (n. red., așa-zis avantajoase) de cazare și salarizare, iar, odată ajunse la destinație, sunt ținute în condiții insalubre și obligate să muncească în spălătorii auto, cu încălcarea normelor legale privind condițiile de muncă, salarizare, sănătate și securitate, respectiv fără încheierea unor contracte de muncă, cu program de muncă prelungit și fără zile libere, o alimentație precară, într-o continuă stare de presiune psihică, fără plata salariilor promise la racolare etc.”, se arată, exact, într-un comunicat de ieri al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, iar pe linie ierarhic superioară, Inspectoratului General al Poliției Române, Ministerului Administrației și Internelor, Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerului Public, toate din România.
Anterior, se adaugă în documentul organelor de cercetare și urmărire penală, un anume Riciard T., de 40 de ani, din Darabani, județul Botoșani, a primit de la instanță (Tribunalul Botoșani), în țară aflându-se, interdicția de a părăsi orașul unde stă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: