„Omar Hayssam și Traian Băsescu au avut legături și cu județul Suceava”

 

Liderul Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a anunțat, ieri, că în cadrul conferinței de presă de astăzi va face publice documentele care atestă faptul că firme ale lui Omar Hayssam din județul Suceava au contribuit cu miliarde de lei vechi la campania electorală a lui Traian Băsescu din 2004, prin intermediul unor fundații. Potrivit senatorului sucevean, este vorba despre aproximativ 7,3 miliarde de lei vechi. „Omar Hayssam și Traian Băsescu au avut legături și cu județul Suceava, prin faptul că de la firmele lui Hayssam s-au virat miliarde de lei vechi la fundații care au organizat campania electorală pentru alegerile prezidențiale”, a spus președintele PSD Suceava, care consideră că Traian Băsescu va trebui să dea explicații foarte serioase poporului român, atât în legătură cu Omar Hayssam și intervențiile la procurori și dirijarea anchetei, dar și cu ce s-a întâmplat cu acea mare sumă de bani din răscumpărarea ziariștilor, patru milioane de dolari, despre care nu se știe nimic.
Pe de altă parte, prim-vicepreședintele PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a spus că așteaptă ca aceste afirmații să fie susținute și de probe. „Vrem să vedem documentele pentru că și noi putem să aducem documente vizavi de avantajele de care a beneficiat Omar Hayssam în județul Suceava, cum le-a obținut, cine l-a ajutat să le obțină și cine a mai avut acțiuni împreună cu el”, a declarat Onofrei. El a reamintit că era prefect în perioada în care s-au efectuat verificări ample la firmele deținute de Hayssam în județ și că a prezentat la vremea respectivă rezultatele controalelor făcute de instituțiile statului. „Vom reaminti cine, în ce condiții l-a ajutat și cine a mai avut împreună cu Hayssam acțiuni la afacerile acestuia din județ”, a arătat Onofrei.
Omar Hayssam a controlat în județul Suceava firmele de prelucrare a lemnului Best Wood SRL și Best Forest SRL din Moldovița și cea de îmbuteliere a apelor minerale, Bucovina Mineral Water.
Grupul de Investigații Politice (GIP) a acuzat în martie 2008 agenția GMP Advertising, cea care a realizat, între altele, campania electorală a președintelui Băsescu din 2004, că nu a trecut în contabilitatea proprie mai mult de două miliarde de lei vechi, bani rezultați în urma unui contract cu Bucovina Enterprises, una dintre firmele controlate în trecut de omul de afaceri Omar Hayssam, condamnat definitiv în lipsă pentru terorism.
Potrivit unui comunicat al GIP, din cele 7,3 miliarde de lei vechi pe care Bucovina Enterprises SRL i-a plătit către GMP pentru “servicii de publicitate”, agenția ar fi înregistrat în contabilitate doar cinci miliarde. Se precizează că suma de 7,3 miliarde apare în contabilitatea fostei firme a lui Hayssam ca fiind plătită în perioada 2002-2004 către GMP, dovadă în acest sens fiind un raport de control al Direcției Financiare Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: