„Guvernul Negoiță s-ar putea să treacă”

 

„Nu e întâmplător că Mircea Geoană și-a intrat în atribuții minime, pentru că risca sancțiune”, a afirmat marți secretarul Senatului Orest Onofrei, senator PD-L de Suceava, care a arătat că, probabil, săptămâna viitoare se vor stabili audierile în comisii, urmând ca apoi să se exercite și votul privind Guvernul Negoiță, în condițiile în care președintele Senatului, Mircea Geoană, și-a făcut timp să convoace Birourile permanente ale camerelor pentru stabilirea calendarului privind procedurile de învestire a noului guvern.
Onofrei a apreciat că procedurile de învestire a noului guvern vor începe după primul tur al alegerilor prezidențiale, când va fi „o reașezare” a majorității din Parlament. „Acea majoritate de 65 la sută s-a subțiat și vom asista la o altă majoritate, iar Guvernul Negoiță s-ar putea să treacă”, a spus senatorul PD-L. El a mai arătat că UDMR a anunțat că după primul tur al alegerilor prezidențiale poate lua în discuție o participare la o majoritate.
Președintele Camerei Deputaților, Roberta Anastase, a declarat, luni, că a discutat cu președintele Senatului, Mircea Geoană, pentru convocarea Birourilor permanente reunite, miercuri, pentru declanșarea procedurilor de învestire a noului guvern.
Premierul desemnat, Liviu Negoiță, a anunțat, săptămâna trecută, că a transmis Parlamentului o listă de guvern cu 14 ministere, conduse de către o parte dintre actualii miniștrii interimari ai PD-L, dar și de Gabriel Oprea (grupul independenților), Valeriu Tabără, pentru Agricultură, și Cristian Irimie, la Sănătate.
Lista guvernului propus de Liviu Negoiță îi include pe Vasile Blaga (Dezvoltare și Turism), Daniel Funeriu (Educație, Cercetare, Tineret și Sport), Gabriel Oprea (Administrație și Interne), Gheorghe Pogea (Finanțe), Mihai Șeitan (Muncă), Radu Berceanu (Transporturi și Comunicații), Valeriu Tabără (Agricultură), Adriean Videanu (Economie și Comerț), Anton Cristian Irimie (Sănătate), Mihai Stănișoară (Apărare), Cătălin Predoiu (Justiție), Bogdan Aurescu (Externe), Sulfina Barbu (Mediu) și Theodor Paleologu (Cultură).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: