Din cauza crizei

Guvernul ar putea să nu mai vireze a doua tranșă pentru reabilitarea termică a blocurilor

Primarul Ion Lungu i-a avertizat pe constructori că depășirea termenului de 1 decembrie i-ar putea lăsa fără o parte din banii cuveniți > Primele două blocuri reabilitate termic din municipiul Suceava, aflate pe strada Mihai Viteazul, vor fi recepționate la finele săptămânii

 

Lucrările la primele două blocuri reabilitate termic din municipiul Suceava vor fi recepționate vineri. Așa a anunțat constructorul în cadrul comandamentului de ieri, de la sediul primăriei, prilej cu care a precizat că, în prezent, se fac finisaje interioare, precum și unele remedieri în exteriorul celor două imobile. Este vorba despre două blocuri de pe strada Mihai Viteazul din Suceava, la care ordinul de începere a execuției și preluare a amplasamentului au avut loc la începutul lunii trecute. Atunci, primarul Ion Lungu anunța că anveloparea termică va dura circa o lună, însă termenul nu a fost respectat, cauza fiind, ca și la alte clădiri din program, lipsa personalului necesar.
Suceava are în programul de îmbunătățire a eficienței energetice a locuințelor 16 blocuri, la 11 dintre ele în frontul de lucru intrându-se după 15 noiembrie, iar conducerea administrației locale avansând ca dată limită pentru finalizarea execuției sfârșitul lunii noiembrie.
Cu toate că, ieri, firmele constructoare au dat asigurări că fac tot posibilul să se ajungă la finiș pe 1 decembrie, s-a constatat că unele dintre ele au mari întârzieri, mai ales la tencuială și montarea tâmplăriei.
Șeful municipalității le-a cerut societăților câștigătoare a licitației să nu tragă de timp și să aștepte să vină gerul. Primarul a avertizat că neîncadrarea în termen s-ar putea lăsa cu nevirarea celei de-a doua tranșe a fondurilor guvernamentale pentru achitarea contravalorii lucrărilor. El i-a informat pe constructori că a făcut intervenții la centru și că prima tranșă din banii de la bugetul de stat este pe drum. La fel, potrivit lui, este disponibilă suma reprezentând contribuția municipiului, asigurată fiind de la bugetul local. „Am avut discuții la București și o să vină bani. Însă, pentru luna decembrie, am emoții, pentru că sunt probleme economice și cu deficitul bugetar. Vă rog să nu trageți de timp, să vă mobilizați și să profitați de vremea bună de afară”, le-a spus Ion Lungu constructorilor.
Reamintim că investițiile sunt finanțate în proporție de 50% de la bugetul de stat, de 30% de la bugetul local și de 20% de beneficiari. Recent, din cele 4,2 milioane de lei prevăzute pentru reședința de județ, guvernul a tăiat peste 220.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: