„Ceahlăul literaturii române”, Mihail Sadoveanu, omagiat la Vatra Dornei

 

Biblioteca „G. T. Kirileanu”, Școala Generală Nr. 4 și Școala Generală Nr. 2 din Vatra Dornei au organizat recent Simpozionul „Ceahlăul literaturii române”, Mihail Sadoveanu, manifestare în care s-au implicat cu talent elevii celor două școli generale, alături de profesorii coordonatori Gruia Ungurian, Ancuța Voivod, Alina Leonte Dupu, Otilia Pușcă.
Despre „Poezia naturii în opera lui Sadoveanu” a vorbit în deschidere eleva Ștefania Matei din clasa a VIII-a A de la Școala Nr. 4, au luat cuvântul apoi elevele Victoria Popescu și Ana-Maria Panțuru din clasa a VIII-a A, care au prezentat referatul cu tema „Din înțelepciunea sadoveniană” și au… furat publicului numeroase aplauze. Eleva Alexandra Hojb din clasa a VIII-a C, îndrumată de dna prof. Leonte, a susținut referatul cu titlul „Tematica operei sadoveniene”, iar dl prof. Gruia Ungurian i-a îndrumat pe elevii Laura Pilug, Georgiana Firus și Diana Dranca care au prezentat scrierile „La mesteceni” și „Neagra Șarului”. Elevii Școlii Generale Nr. 4 s-au întrecut unii pe alții și au dovedit un real interes pentru viața și opera marelui scriitor.
Ioana Denisa Iordache din clasa a VIII-a A de la Școala Generală Nr. 2 a dat citire mai apoi unei frumoase scrisori adresată marelui Sadoveanu, care ne-a făcut sufletul să vibreze. Tot sub îndrumarea dnei prof. Otilia Pușcă, elevii claselor V-VII de la Școala Nr. 2, care fac parte din Cercul de literatură „Visătorii”, și-au încântat publicul prin punerea în scenă a unor secvențe dramatizate din opera lui Sadoveanu și anume „Iapa lui Vodă”.
Pentru a marca trecerea scriitorului prin Țara Dornelor, dna bibliotecar coordonator Mariana Sorohan a vorbit despre „Mihail Sadoveanu și Dornele de altădată”, stârnind curiozitatea elevilor.
Activitatea susținută a pus bazele unui parteneriat cultural-educativ între Școala Nr. 2, reprezentată prin dna prof. Otilia Pușcă, și Școala Nr. 4, reprezentată prin membrii catedrei de limba și literatura română – Gruia Ungurian, Ancuța Viovoid, Alina Leonte Dupu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: