Caravana PD-L la Gura Humorului

 

Caravana PD-L, condusă de lideri ai democrat-liberalilor suceveni, însoțiți de peste 100 de tineri democrat-liberali, a ajuns marți în Gura Humorului. Vicepreședintele PD-L Suceava, Daniel Cadariu, împreună cu deputații Dan Gabriel Gospodaru, Ioan Balan, senatorul Sorin Fodoreanu, liderul Organizației Municipale Suceava a PD-L, Ion Lungu, și președintele organizației locale Gheorghe Niță s-au întâlnit cu humorenii din toate cartierele și, după ce le-au transmis mesajul de campanie al președintelui Traian Băsescu, le-au prezentat modul în care administrația județeană s-a implicat, în ultimul an, în dezvoltarea acestui oraș. „Am organizat aceste întâlniri pentru că reprezintă calea cea mai bună ca oamenii să ia cunoștință de anumite lucruri pe care o parte dintre neprietenii noștri din Gura Humorului le trec sub tăcere”, a spus Daniel Cadariu.
El a arătat că, în ultimul an, Consiliul Județean Suceava s-a implicat în obținerea sumelor necesare pentru achitarea dobânzilor pe care primăria din Gura Humorului le avea de plătit la creditul pentru proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, precum și pentru obținerea fondurilor necesare punerii în funcțiune a sistemului de termoficare a orașului.
Cadariu i-a informat pe locuitorii din Gura Humorului că printr-un proiect gestionat de CJ Suceava, acest oraș va beneficia de sume de bani atât pentru închiderea gropii de gunoi existente, cât și pentru colectarea și transportul deșeurilor la viitoarea groapă ecologică de la Moara. „De asemenea, am explicat care a fost implicarea președintelui CJ Suceava Gheorghe Flutur în finalizarea lucrărilor la DN 17, pe ruta Suceava – Gura Humorului. Iar această implicare s-a concretizat și în turnarea ultimului covor asfaltic pe porțiunea de drum din interiorul orașului, finalizarea lucrărilor la podul de peste râul Humor, modernizarea trecerii la nivel de cale ferată de la intrarea în oraș dinspre Suceava, precum și asfaltarea tuturor străzilor care fac legătura cu DN 17”, a mai precizat Daniel Cadariu.
Vicepreședintele PD-L Suceava a mai spus că una dintre cele mai importante investiții care urmează să se realizeze în Gura Humorului este reabilitarea sistemului de apă și canalizare. Cadariu a arătat că printr-un proiect cu finanțare europeană, Gura Humorului va primi peste 600 de miliarde de lei vechi, bani care vor fi folosiți pentru construcția unei noi stații de epurare, modernizarea captării de apă existente, precum și pentru reabilitarea rețelei de canalizare și extinderea rețelei de alimentare cu apă potabilă din oraș.
În același timp, el a precizat că CJ Suceava a înaintat la Ministerul Administrației un proiect prin care s-a solicitat suma de 21 de miliarde de lei vechi pentru conectarea la rețeaua de energie electrică a 250 de locuințe, cea mai mare parte fiind din zonele în care s-au construit cartiere noi. Tot pentru locuitorii din aceste cartiere, Cadariu a explicat că s-au alocat primele sume din fonduri guvernamentale pentru extinderea rețelei de apă și canalizare. „Toate aceste lucruri reprezintă argumente în demersul de a solicita humorenilor votul pentru Traian Băsescu. Un nou mandat de președinte al României pentru Traian Băsescu va garanta prezența PD-L la guvernare și, implicit, sprijin din partea Guvernului pentru județul Suceava și pentru orașul Gura Humorului”, a conchis Daniel Cadariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: