Magistrații suceveni știu cât vor sta acasă

7, și la Judecătorie mai stăm

 

Majoritar, instanțele sucevene și-au făcut, ieri, planul de bătaie în legătură cu „liberele” obligat – forțate, dictate de Guvernul în exercițiu, pentru reducerea cheltuielilor de personal. În principiu, fiecare dintre cei care lucrează în arondismentul de gen va primi un salariu diminuat pentru lunile noiembrie și decembrie, măsura incluzând și sporurile.
”S-a stabilit că este necesar ca măsurile concrete să fie stabilite de conducătorii fiecărui parchet sau instanță în parte, cu acordul salariatului ori al magistratului, după caz. Măsura se impune a fi luată de către conducătorii fiecărei instanțe ori parchet în parte, raportat la specificul activității fiecărei instituții, astfel în-cât să nu fie prejudiciat mersul anchetelor în cazul parchetelor, și să nu fie încălcate principiile repartizării aleatorii a cauzelor, a continuității, pe care se bazează activitatea instanțelor”, se arată într-un comunicat de ieri al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).
„Ca urmare a intrării în vigoare a Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autorități și instituții publice, raționalizarea cheltuielilor publice, susținerea mediului de afaceri și respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană și Fondul Monetar Internațional, la nivelul Curții de Apel Suceava au fost luate măsurile pentru reducerea medie lunară cu 15,5% a cheltuielilor de personal, stabilindu-se că salariații Curții de Apel Suceava vor efectua 7 zile de concediu fără plată, ce vor fi luate pe parcursul a două luni, respectiv noiembrie și decembrie. Implementarea acestor măsuri economice nu va afecta continuitatea și buna desfășurare a activității instanțelor de judecată din raza Curții de Apel Suceava”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, Rodica Neagu Dumitrescu. De la Tribunal, președintele Doru Ioan Bunduc spune că salariații instituției pe care o conduce vor intra în concediu fără plată o perioadă similară, adică tot 7 zile lucrătoare, fără afectarea activității de zi cu zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: