Pentru rezultatele obținute la olimpiadele internaționale

Glorie, dar și bani pentru doi olimpici suceveni

 

Doi olimpici suceveni au fost invitați să participe la Festivitatea de premiere a olimpicilor români laureați la concursurile internaționale pe discipline, organizată ieri de Ministerul Educației la Sala Mare a Palatului Național al Copiilor. Ei sunt Sabinne Marie Țăranu, elevă în clasa a IX-a la Colegiul Național “Petru Rareș” din Suceava, și Ovidiu Cotleț, fost elev al Școlii Creștine Filadelfia, în prezent student în America. Prima a fost distinsă anul acesta cu premiul III la Olimpiada Internațională de Limbă, Literatură și Cultură Românească de la București, rezultat care i-a asigurat și bursa de performanță “Meritul Olimpic”, pe care o acordă de câțiva ani Ministerul Educației elevilor care au obținut distincții la olimpiadele internaționale. Al doilea reprezentant al Sucevei va fi premiat de minister (în lipsă) pentru medalia de argint obținută anul acesta la Olimpiada Internațională de fizică din Mexic, acum el fiind student cu bursă la Universitatea Princeton din SUA, admis în urma unui interviu online și a unui examen la care a obținut punctajul maxim.
În cadrul galei de ieri au fost recompensați 80 de elevi care au adus țării și școlii românești 90 de medalii de aur, argint și bronz sau mențiuni, la olimpiadele internaționale sau regionale. Au fost premiați și cei 108 profesori care i-au pregătit, precum și cele 50 de școli din care provin laureații. Conform reglementărilor în vigoare, și în acest an, prin ordin al ministrului, au fost indexate cuantumurile premiilor acordate medaliaților la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline. Astfel, pentru medalia de aur și premiul special pentru punctaj maxim se vor acorda 10.580 lei, 8.200 lei pentru premiul I și medalie de aur, 6.950 lei – premiul II și medalie de argint, 4.990 lei pentru premiul III – medalie de bronz – și 3.420 lei pentru mențiune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: