Firmele de construcții sunt reclamate pe capete la Protecția Consumatorilor

Sucevenii se plâng la CJPC de lipsa de calitate a lucrărilor, de materialele proaste folosite și de nerespectarea termenelor > O firmă din Zvoriștea a fost obligată să dea înapoi banii încasați, iar o alta este în prag de a i se suspenda activitatea

 

Firmele de construcții, în special cele care execută izolarea termică a blocurilor, lucrări de mansardare, instalații termice și sanitare devin tot mai des “cliente” ale Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Suceava.
Sucevenii au adresat instituției, în acest an, 16 reclamații. De fapt, numărul lor a fost mult mai mare, dar pentru că oamenii nu au avut acte doveditoare, reclamațiile n-au putut fi înregistrate și verificate.
Din cele 16 reclamații “oficiale”, 15 au fost soluționate de comisari în favoarea reclamanților, fiind aplicate amenzi în valoare totală de 72.000 de lei. Plângerile au făcut referire la executarea de lucrări de calitate necorespunzătoare, utilizarea de către lucrători a unor materiale neconforme, depășirea termenului de finalizare a lucrării, nerespectarea clauzelor contractuale.

Pro Union Term din Zvoriștea trebuie să dea înapoi banii pe lucrările neterminate

Doar în luna octombrie, CJPC a soluționat 7 dintre reclamații, toate dovedindu-se fondate.
Dintre ele, 3 au vizat firma Pro Union Term SRL Zvoriștea, care nu a terminat lucrările angajate nici după o lună de la presupusul termen de finalizare. Mai mult, încasase în avans contravaloarea lucrărilor, dar fără ca astfel să se simtă datoare să respecte contractul. Între timp, s-a constatat că firma din Zvorișea nu mai are capacitatea tehnică de a termina lucrările, astfel că reprezentanții CJPC au dispus restituirea sumelor încasate în avans, aplicând și 3000 de lei amendă pentru nerespectarea contractului.

SC Ovimansard este aproape de suspendarea activității

Client cu vechime la CJPC, SC Ovimansard SRL a mai adunat în luna octombrie încă două reclamații pentru nerespectarea obligațiilor contractuale față de locatarii blocului 82A, sc. B, strada Narciselor. În urma ultimelor verificări, societatea a fost sancționată și i s-au impus câteva obligații; apoi a fost amendată din nou, pentru că nu le-a respectat. “Societatea a efectuat lucrări de mansardare a blocului, angajându-se ca, în schimbul cedării dreptului de coproprietate, să efectueze diverse lucrări de îmbunătățire a imobilului. Deși lucrarea de mansardare a fost finalizată și recepționată încă din luna februarie, SC Ovimansard SRL nu și-a respectat obligația de a realiza reparații la instalația de canalizare și încălzire de la subsolul blocului, motiv pentru care CJPC Suceava a sancționat operatorul economic cu amendă în cuantum de 4000 lei și a impus societății efectuarea reparațiilor necesare. Societatea nu și-a îndeplinit obligația și, totodată, măsura dispusă. Prin urmare, a fost sancționată din nou, cu amendă în cuantum de 10.000 lei și s-a dat un nou termen”, ne-a comunicat Protecția Consumatorilor Suceava, prin șeful instituției, Elena Oanea.
Dacă își păstrează obiceiul de a nu se conforma sancțiunilor și nu face reparațiile impuse de comisari, următorul pas legal pentru SC Ovimansard este suspendarea activității.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: