Sub genericul “Oricând poți să înveți ceva”

Un proiect în premieră pe țară pentru seniorii activi

Sub genericul “Oricând poți să înveți ceva”, circa 20 persoane aflate în categoria de vârstă 50+, adică „seniori activi”, se vor bucura de un proiect care va fi desfășurat în premieră pe țară, la Suceava, de către XIBO, intitulat “Competențe pentru seniori”.

 

Prima întâlnire din proiect s-a desfășurat sâmbătă, în spațiul oferit cu generozitate de Casa Prieteniei, unde persoane distinse, profesori, medici, ingineri, arhitecți ș.a.m.d. s-au cunoscut și au aflat că au posibilitatea să beneficieze prin acest proiect de 3 module de pregătire: limba modernă (engleza), IT și management de proiect. “Noi credem că educația nu se termină niciodată”, spun coordonatorii proiectului, accentuând ideea că în primul rând “socializarea va rămâne o constantă a întâlnirilor noastre”. Astfel, beneficiarii vor afla despre cultura și civilizația engleză, pe lângă faptul că vor putea afla noțiuni elementare de limbă, care le vor permite să se descurce pe un aeroport sau la un magazin din străinătate, vor învăța să lucreze cu computerul și să trimită un e-mail celor dragi (cei care încă nu știu), iar nu în cele din urmă, vor învăța să scrie un proiect european, pentru a putea accesa și ei la rândul lor unul asemănător celui de față.
Coordonatoarea întregului proiect este Alina Grama Rump, iar responsabilii modulelor sunt Camelia Răceanu (management de proiect), Gabriela Potorac (IT) și prof. Lidia Rump (limba engleză). Fiecare cursant va trebui să parcurgă cele 3 module, la final urmând să primească o diplomă. Proiectul se bucură și de sprijinul CJ și CL Suceava și se va desfășura până în mai 2011, sub egida Agenției Socrates, componenta Grundvig. El își propune întărirea dimensiunii europene în educație și aplicarea principiului educației de-a lungul întregii vieți, vizând îmbunătățirea accesului tuturor celor care, indiferent de vârstă, doresc să dobândească noi cunoștințe, capacități și competențe.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI