PRM Suceava a găsit soluții la criza economico-financiară

Prin măsurile fiscale proaste, precum introducerea impozitului forfetar, dar și ca urmare a lipsei de facilități pentru agenții economici, locurile de muncă din sectorul privat s-au diminuat nepermis de mult, în favoarea unui domeniu bugetar numeros, a declarat, într-o conferință de presă, președintele filialei județene a PRM Suceava, Gheorghe Acatrinei.

 

Dl Acatrinei a identificat soluții la actuala stare de lucruri, acestea vizând revigorarea producției, concomitent cu cea a agriculturii, ca principal furnizor de materie primă pentru industriile alimentară, textilă, prelucrării pieilor și încălțămintei etc. Ex-senatorul PRM de Suceava crede și în industria de prelucrare a lemnului (potrivit lui, buștenii netrebuind să mai meargă în formă brută la export), precum și în cea de prelucrare a minereurilor naturale, inclusiv a aurului. O șansă la export ar avea-o – în opinia sa – produsele ecologice din lapte și carne. Pe această cale, crede liderul PRM, se va realiza o absorbție lărgită a forței de muncă autohtone, precum și a muncitorilor români din străinătate.
„Există posibilitatea de a crea noi locuri de muncă în construcții de locuințe, străzi și autostrăzi, sisteme de irigații și îmbunătățiri funciare, mecanizarea agriculturii. În acest mod – și prin creșterea produsului intern brut – vor fi alimentate bugetele de sănătate, asigurări sociale și asigurări de sănătate și vor exista fonduri pentru asistați”, explică Gheorghe Acatrinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: