Operativitatea cercetărilor făcute de polițiștii suceveni „lasă de dorit”

Un mare număr de dosare sunt soluționate chiar și la 6 luni după înregistrare

 

În zona urbană a municipiului Suceava crește numărul infracțiunilor judiciare, pe fondul diminuării celor de natură economică.
Așa se precizează într-o informare a Poliției municipiului Suceava prezentată în plenul deliberativului local, în care se evidențiază că numărul furturilor din locuințe a cunoscut ușoare creșteri, faptele fiind comise pe timpul zilei, prin escaladarea ferestrelor de la parter. Acestea erau lăsate deschise, bunurile sustrase fiind de volum mic, cu valoare mare și, implicit, cu posibilități de valorificare rapidă.
În raportul privind activitatea polițiștilor suceveni din primele trei trimestre ale anu-lui se reliefează că furturile din autoturisme au fost comise pe întreg teritoriul urbei, însă o concentrare mai mare a faptelor a fost întâlnită în cartierul George Enescu. Pe de altă parte, chiar dacă infracțiunile cu tâlhărie s-au diminuat numeric, în perioada analizată acestea au continuat să se consume în stradă, victimele nereușind să ofere date relevante despre fizionomia autorilor, iar martorii neintervenind pentru reținerea făptuitorilor.
În materialul semnat de comisarul-șef Ioan Crap se face referire și la operativitatea cercetărilor, unele dintre dosare fiind soluționate după un interval mare de timp de la inițierea demersurilor specifice. „Operativitatea cercetărilor lasă de dorit, fiind mare numărul de dosare soluționate și în 6 luni de la înregistrare”, se arată în informarea Poliției municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: