Anul viitor

La Gara Ițcani se va ajunge doar cu maxi-taxi

Traseul Gara Ițcani – cartierul Obcini va fi acoperit de 12 microbuze, ele pornind de la capetele de linie la interval de 5 minute

 

Municipalitatea suceveană intenționează să reînnoiască și să îmbogățească parcul de microbuze al societății de transport public local de călători TPL. Șeful administrației locale, Ion Lungu, a declarat că actualele mijloace de transport maxi-taxi din trafic sunt pe cale să depășească norma de casare și că se impune achiziționarea a unora noi.
„Microbuzele pe care le avem la TPL au ca termen de casare anul viitor, o parte din ele nemaiputând circula. Vom analiza posibilitatea să mai achiziționăm niște microbuze sau autobuze de capacitate redusă. Împreună cu cei de la TPL intenționăm să cumpărăm măcar 10 asemenea mijloace de transport”, a precizat primarul.
Darie Romaniuc, șeful TPL, informează că are în vedere procurarea a 20 de mijloace de transport în regim maxi-taxi, suma necesară urmând a fi prinsă în bugetul local pe 2010. Dl Romaniuc precizează că, de anul viitor, ar putea fi retrase cele 5 autobuze de pe linia 5 (Ițcani) care circulă la interval de 12 minute, ele fiind distribuite pe rutele 2 și 4. Astfel, traseul Gara Ițcani – cartierul Obcini va fi asigurat de 12 microbuze, acestea pornind de la capetele de linie la interval de 5 minute unul după altul. Cu restul de microbuze achiziționate, precum și cu cele vechi, recondiționate, va fi suplimentat numărul de curse de pe linia 30: Ițcani – strada Gheorghe Doja – Burdujeni – Obcini și de pe linia 22: Burdujeni-sat – Obcini.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: