Crin cucerește Suceava

„Suceava a dat semnalul dezrobirii de partidul roșu, acum tot Suceava va da semnalul dezrobirii de ciuma portocalie”

Peste trei mii de liberali suceveni au fost prezenți, vineri, în centrul municipiului Suceava, la mitingul de susținere a candidaturii liderului PNL, Crin Antonescu, acesta asigurându-i că el reprezintă singura opțiune corectă și cinstită pentru funcția de președinte al României și că lansează Revoluția bunului-simț.

 

Crin Antonescu

Antonescu a fost însoțit pe scenă de conducerea organizației PNL Suceava, dar și de lideri naționali ai formațiunii – vicepreședinții Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Relu Fenechiu, directorul de campanie Romeo Stavarache, dar și deputatul Cristian Adomniței, fost ministru al educației.
Majoritatea vorbitorilor s-au referit la mash-ul amplasat în zona centrală a Sucevei cu Traian Băsescu, Antonescu avertizându-l pe președinte că „de ce îi e frică nu va scăpa”.
Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian a spus și el că acest mash în favoarea referendumului al lui Traian Băsescu de pe Casa Culturii nu are ce căuta pe o instituție de cultură. “Ar fi fost interesant pentru noi să știm cât costă panourile astea. Poate că ar trebui ca prin lege fiecare astfel de panou să aibă dedesubt prețul”, a spus Vosganian, arătând că un astfel de mash costă cât salariul pe un an al unui tânăr profesor. “Domnule Băsescu, dă-te jos de pe cultura română! N-ai ce să cauți și să acoperi frontispiciul Casei de Cultură. Așadar, jos de acolo Traian Băsescu, jos de acolo Mircea Geoană și, eventual, jos împreună, că tot vă place împreună!”, a spus Vosganian.
El mai consideră că în Suceava PD-L i-a dat lovitura de grație lui Traian Băsescu prin afișajul excesiv, astfel încât oamenii care nu s-au săturat încă de Traian Băsescu, se vor sătura acum. “PD-iștii din Suceava, conduși de trădătorii liberali, i-au dat lovitura de grație lui Traian Băsescu. Dacă mai era vreo șansă, dacă se întrezărea vreo iluzie ca Traian Băsescu să câștige alegerile, Gheorghe Flutur și PD-iștii au spulberat-o. Atâtea poze i-au pus lui Băsescu, încât chiar dacă nu se săturaseră până acuma, de aici înainte sucevenii se vor sătura definitiv să-i mai vadă fața lui Băsescu”, a mai spus Vosganian. El i-a mai cerut lui Traian Băsescu să încalece și să se ducă, arătând că nu îi mai spune “Jos Băsescu!”, pentru că “jos e pământul și este blestem”.
În mesajul său, președintele PNL Crin Antonescu le-a cerut sucevenilor să nu voteze sondaje, ci oameni, subliniind că atât Traian Băsescu, cât și Mircea Geoană încearcă să arate că românii au de ales doar între ei doi și să uite că există oameni corecți, neșantajabili cum este el. Liderul liberal a mai arătat că Traian Băsescu și Mircea Geoană sunt vinovați în egală măsură pentru Legea salarizării, care lasă fără bani înaintea Sărbătorilor de iarnă jumătate din populația activă a țării. “Este un lucru fără precedent din 1990 încoace, care nu s-a mai întâmplat din vremea lui Ceaușescu”, a spus Crin Antonescu, arătând că PNL a depus moțiune de cenzură față de adoptarea Legii salarizării asumate de Emil Boc sub garanția și cu susținerea domnilor Băsescu și Geoană. „Practic li se bagă mâna în buzunar de către Băsescu, Geoană și Boc”, a spus Crin Antonescu.
El a subliniat că în momentul în care Mircea Geoană cutreieră țara “promițând marea cu sarea” și că plânge pe umerii persoanelor sărace, el și cu votul partidului său, dar și Traian Băsescu cu votul partidului său, au impus această lege.
Crin Antonescu a mai spus că Traian Băsescu și Mircea Geoană nu doresc confruntări directe, pentru că le este frică și pentru că au multe de ascuns.
El le-a mai spus sucevenilor că, dacă va fi ales președinte, va scoate la iveală tot ceea ce s-a petrecut în ultimii 20 de ani și că românii vor afla ce s-a întâmplat cu împrumutul de 30 de miliarde de euro, arătând că s-a ajuns ca acum datoria publică să fie de peste 70 de miliarde de euro.
La rândul său, directorului campaniei electorale PNL, primarul de Bacău Romeo Stavarache, a reamintit că, în urmă cu cinci ani, în aceeași piață, s-a aflat Traian Băsescu, la vremea respectivă fiind însoțit doar de liberali, ceea ce dovedește că el a fost făcut președinte de liberali. El a spus că atunci PNL a reușit să scape țara de „ciuma roșie”, de urmașii lui Ion Iliescu, dar că Traian Băsescu a dezamăgit și că acesta, în 2008, a făcut „o frăție roșie-portocalie”. „Suceava a dat semnalul dezrobirii de partidul roșu, acum tot Suceava va da semnalul dezrobirii de ciuma portocalie”, a spus Stavarache.
În cadrul aceluiași miting, a vorbit și președintele PNL Suceava, Alexandru Băișanu, care și-a exprimat convingerea că viitorul președinte al României va fi Crin Antonescu. El a arătat că singurul argument al PD-L pentru ca Traian Băsescu să fie votat în Suceava este că are soacra în acest județ și a adăugat că acesta nu a făcut nimic timp de cinci ani pentru Suceava, cum nu a făcut nimic nici pentru județul în care s-a născut, Constanța. Băișanu a spus participanților că pentru dezvoltarea României este nevoie de un președinte care să fie preocupat de problemele românilor, acesta fiind doar Crin Antonescu.
La miting a luat cuvântul și deputatul Cristian Adomniței, fost ministru al educației, care a spus că PD-L nu a reușit să facă nimic în județul Suceava de când a preluat puterea, în urmă cu un an și jumătate, și că nu au reușit să finalizeze nici măcar ceea ce au început liberalii. El a arătat că singurul lucru notabil este „oul lui Flutur” care este un kitch amplasat în centrul Sucevei și care ar trebui să dispară de acolo.
Adomniței a spus că Gheorghe Flutur și Ion Lungu nu ar trebui să aibă curajul să vorbească până când nu arată că sunt preocupați de problemele sucevenilor.
El a arătat că aceștia nu au făcut nimic pentru construcția sălii de sport a celui mai vechi liceu din județ, “Ștefan cel Mare”, că nu au pus o cărămidă la cel de-al doilea campus al Universității și că au abandonat proiectul construcției unui nou spital de urgență.
În finalul mitingului, Crin Antonescu a reiterat că este candidatul ce iubește românii și care le poate oferi o viață demnă și, în același timp, a anunțat că Revoluția bunului-simț pe care o lansează, va continua pe perioada întregului mandat.
Antonescu a mai spus că, după un mandat de președinte, se va retrage din viața politică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: