Pensionarii suceveni nu vor primi abonamente de călătorie subvenționate

> Alesul local Ovidiu Donțu a propus ca pensionarii cu venituri sub 1000 de lei/lună să beneficieze de un abonament pe care să plătească doar 10 lei/lună

 

Reprezentanții vârstei a treia din municipiul Suceava nu se vor bucura prea curând de facilități la transportul în comun de călători pe raza reședinței de județ. Alesul local Ovidiu Donțu a propus, în ședința deliberativului municipal, ca pensionarii cu venituri sub 1000 de lei/lună să beneficieze de un abonament subvenționat pe toate liniile TPL, pentru care vârstnicii ar fi trebuit să scoată din buzunar doar 10 lei/lună. În opinia dlui Donțu, diferența până la 50 de lei, atât cât va costa abonamentul unic începând cu 1 ianuarie 2010, ar putea să fie suportată, în mod egal, de la bugetul local și din veniturile firmei de transport călători.
Edilul-șef Ion Lungu spune că, în actualele condiții economice și financiare, acest lucru nu este posibil, primăria acordând deja, lunar, subvenții de 100.000 de lei către TPL. Pe de altă parte, municipalitatea încă mai are de achitat rate la autobuzele achiziționate în anii trecuți și intenționează să doteze TPL cu încă 10 microbuze.
„Dacă vom introduce aceste facilități pentru pensionarii cu venituri sub 1000 de lei/lună, vom prejudicia veniturile societății de transport public local. În măsura în care bugetul local va permite acordarea de facilități pensionarilor o vom face, însă acum nu avem de unde”, a subliniat primarul.
Bugetul local suportă cheltuielile cu abonamentele de călătorie pe mijloacele societății de Transport Public Local (TPL) acordate gratuit la aproximativ 5000 de locuitori ai Sucevei. Este vorba despre 1500 de elevi, 500 de studenți, 1200 de persoane cu handicap grav și accentuat și însoțitorii acestora, 862 veterani de război, văduve ale veteranilor de război, revoluționari, refugiați, persecutați politic, dar și despre 7 cetățeni de onoare ai municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: