Pașapoartele vechi se mai eliberează doar săptămâna viitoare !

Din 23 noiembrie, SPCEEP Suceava va primi numai solicitări pentru pașapoarte biometrice > Noile documente vor fi de două ori și ceva mai scumpe decât cele actuale

 

Sucevenii mai pot obține pașapoarte după modelul actual doar pe parcursul săptămânii viitoare, iar în regim de urgență, în zilele de 18 și 19 noiembrie. Pe 20 noiembrie pot obține documentul, tot la urgență, în județele Iași și Neamț.
Din data de 23 noiembrie, Serviciul Public Comunitar pentru Evidența și Eliberarea Pașapoartelor Suceava va primi deja doar solicitări pentru eliberarea pașapoartelor biometrice.
Documentul de călătorie electronic se va elibera în maximum 30 de zile, iar cel temporar, în cel mult trei 3, cererile putând fi depuse concomitent pentru ambele sau separat, în condițiile aceleiași Legi 248/2005 care a guvernat și până acum regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate.
Solicitările pentru noile pașapoarte biometrice se vor adresa o vreme doar la sediul SPCEED din Suceava, strada Petru Rareș nr. 70, aceasta până când vor primi dotările necesare acestei proceduri, și misiunile diplomatice din străinătate, și serviciile publice locale de evidență a populației.
Documentul de călătorie biometric va fi mult mai scump decât modelul aflat în prezent în circulație. Dacă eliberarea modelului actual costă 100 de lei, cel electronic va costa 243 de lei, iar contravaloarea pașaportului temporar va fi de 64,2 lei.
Taxa va fi colectată de CN “Imprimeria Națională” SA, astfel că și contul în care vor trebui depuși banii a fost modificat.
Persoanele care vor pașa-port model nou vor plăti prețul documentului în contul RO96CECEB30033RON2152957, deschis la CEC Bank.
Taxa consulară și tariful suplimentar se vor depune în continuare în același cont al bugetului de stat deschis la Trezorerie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: