Gripa nouă – bilanț la zi

O grădiniță închisă și cursuri suspendate în două clase

Direcția de Sănătate Publică Suceava a decis să suspende cursurile la două clase din două școli diferite, începând de ieri și până pe 20 noiembrie, după ce doi elevi au fost confirmați acolo cu gripă nouă (porcină).

 

Este vorba despre un elev din clasa a VI-a de la Școala Generală “Ion Creangă” Nr. 9, care a fost izolat la domiciliu, și de unul de clasa a IX-a, de la Colegiul Economic “Dimitrie Cantemir”, de asemenea izolat la domiciliu. În ambele școli, DSP a început acțiuni de investigare și limitare a extinderii focarelor.
De asemenea, a fost închisă o grădiniță particulară din Suceava, pentru perioada 13-20 noiembrie, deoarece a fost depistată cu gripă nouă o educatoare în vârstă de 22 ani. Ea a fost izolată la domiciliu și primește tratament simptomatic.
Focarul de gripă nouă de la Vatra Dornei, izbucnit în grupul care s-a îmbolnăvit după o călătorie în Republica Moldova, s-a mărit cu încă două eleve de la liceul din localitate, în total acolo fiind 6 cazuri în rândul elevilor. Din fericire, de la sosirea în oraș, ei nu au frecventat cursurile, astfel că nu se impune suspendarea activității școlii. Elevii sunt izolați la domiciliu, iar liceul se află sub supraveghere epidemiologică.
În rândul personalului medical de la Spitalul Județean Suceava a apărut încă un caz de gripă porcină – un asistent medical care a fost izolat la domiciliu, având tratament de la medicul de familie. Conducerea spitalului a fost informată telefonic de DSP referitor la măsurile necesare protecției personalului din secție și a asistaților.
În ultimele 24 de ore, în județul Suceava au fost confirmate 11 cazuri de gripă AH1N1 pandemică.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: