Largă paletă de opțiuni pentru fraudă

„Listele cu președinții secțiilor de votare în toate localitățile sucevene sunt cu membri ai PD-L”, a afirmat vineri președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, care a arătat că aceștia au demisionat „formal” din partid și sunt instruiți de PD-L cum să procedeze la alegeri. Liderul social-democraților suceveni susține că semnele fraudării alegerilor prezidențiale de PD-L „sunt evidente”, exemplificând și cu faptul că în municipiul Suceava majoritatea președinților secțiilor de votare sunt angajați ai Primăriei sau ai Consiliului Județean.

 

Potrivit lui Mîrza, PD-L are liste cu persoanele care votează cu PD-L sau cu PSD, iar persoanelor despre care se știe că votează cu PD-L li se vor da, cu complicitatea președinților secțiilor de votare, câte trei buletine de vot pentru alegerea președintelui, acestea urmând să fie introduse și în urnele pentru referendum, iar celor de la PSD, pe buletinul de vot pentru alegerea președintelui va mai fi pusă o ștampilă cu mențiunea „Votat” astfel încât votul să fie nul.
Senatorul sucevean a mai spus că PD-L are o „experiență bogată” la alegerile europarlamentare, printre președinții secțiilor de votare aflându-se chiar foști reprezentanți ai PD-L în acele secții de votare la alegerile europarlamentare. „Facem acum o analiză a tuturor acestor situații pentru a putea să depunem contestații”, a spus președintele PSD Suceava.
El a mai arătat că, din informațiile pe care le are, președinții secțiilor de votare trebuie să aibă și un tabel cu zece votanți, inclusiv cu codul numeric personal, pentru a se putea frauda votul acestora.
Președintele PSD Suceava a mai declarat că are informații că pădurarii promit că vor oferi fiecărei familii câte doi metri cubi de lemn de foc în schimbul voturilor în favoarea PD-L.
Mîrza consideră că aceste acțiuni nu se pot face fără „complicitatea totală” a prefectului, care „nu a făcut niciun gest de echidistanță politică”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: