Aproape 4000 ha de pădure sunt restituite

Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată a invalidat însă 14 solicitări

Comisia județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată de pe lângă Prefectura Suceava a validat, în ședința din această săptămână, solicitări de reconstituire pentru o suprafață totală de 3998 hectare.

 

Potrivit unui comunicat al instituției, membrii comisiei au hotărât restituirea a 3984 ha de terenuri forestiere și a 14 ha de terenuri agricole, în cazul a 2 hectare din această ultimă categorie de folosință fiind aprobate despăgubiri. În cadrul aceleiași ședințe, au fost emise 38 de hotărâri pe numele a 41 de persoane fizice și a unei persoane juridice (o unitate de cult). Astfel, s-au dat 6 hotărâri de validare de terenuri agricole, pentru suprafață totală de 12 hectare teren; 8 hotărâri de validare pentru terenuri forestiere, în suprafață de 3984 ha de terenuri cu vegetație forestieră, dintre care 472 ha doar ca drept de proprietate; două hotărâri privind acordarea de despăgubiri, pentru o suprafață totală de 2 ha teren agricol, precum și o hotărâre de constituire de teren aferent locuinței, pentru o suprafață de 500 mp. Totodată, 4 hotărâri au vizat validări de amplasamente; 3 hotărâri au avut în vedere modificări de poziții, în timp ce 14 solicitări au fost invalidate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: