Contract nou de furnizare a gazului metan

A crescut termenul de scadență a facturii

Contractul de furnizare a gazului metan către consumatorii casnici a fost schimbat de către Autoritatea națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), noile prevederi intrând în vigoare de la 1 octombrie.

 

Potrivit Departamentului Relații cu Publicul de la E.ON Gaz România, cele mai importante modificări sunt termenul de întrerupere a furnizării gazului în caz de neplată și scadența facturii la plată. Astfel, în cazul neplății, se întrerupe gazul începând cu a 46-a zi de la emiterea facturii și nu cu a 26-a, cum era înainte. În a doua situație, perioada de scadență a facturii a crescut la 30 de zile față de 15 zile, menținându-se perioada totală de plată a facturii de 45 de zile. Acum, penalitățile se aplică începând cu a 31-a zi și nu cu a 16-a zi.
Am fost informați că noul contract a fost transmis clienților E.ON Gaz prin poștă, în două exemplare, împreună cu factura aferentă lunilor septembrie și octombrie, consumatorii fiind rugați să returneze un exemplar semnat al noului contract prin poștă, pe adresa centrului de relații cu clienții de care aparțin, în termen de 15 zile de la primirea lui, împreună cu o copie a actului de identitate a titularului de contract. În cazul în care ei nu reușesc să trimită documentul în termen, întârzierile fiind totuși mici, aceasta nu va fi un motiv de nepreluare sau invalidare a contractului de furnizare a gazelor naturale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI