Elevii suceveni sunt cei mai tari din țară la “mate”

Elevii care au reprezentat județul la două concursuri interjudețene de matematică importante s-au întors cu rezultate foarte bune, ei adunând la un loc 12 premii I, 13 premii II, 9 premii III și o mențiune, dar și Premiul cel mare.

 

La cea de-a VII-a ediție a Concursului Interjudețean de Matematică “Petru Moroșan-Trident“, concurs adresat elevilor din clasele V-VIII și IX-XII, organizat la Brăila recent, au participat în total 500 de elevi din județele Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Olt, Prahova, Suceava, Vrancea și municipiul București, lotul sucevean fiind format din 4 elevi. Premiul I a fost câștigat de o elevă de la Colegiul Național “Ștefan cel Mare”, iar ceilalți 3 elevi de la acest colegiu au obținut două premii și o mențiune.
În aceeași perioadă s-a desfășurat la Gura Humorului Concursul interjudețean “Memorialul David Hrimiuc”, pentru clasele III-VIII, la care au participat 215 elevi reprezentând 20 de școli din județele Suceava și Neamț. Șapte elevi de la Școala Nr. 1 din Gura Humorului, din clasele III-IV, au obținut premiul I, același premiu fiind primit de încă 4 elevi din clasele V-VIII, de la școala menționată, Colegiul Național „Nicu Gane” și Școala Nr. 3 Câmpulung Moldovenesc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: