Abonamente „fracționate” pe autobuzele TPL

De la 1 decembrie, la Suceava se introduce și abonamentul unic, de 50 de lei, valabil pentru toate liniile
 

Locuitorii municipiului Suceava nu vor mai fi obligați să-și cumpere abonamente de călătorie pe întreaga durată a lunii. Anunțul a fost făcut ieri de șeful administrației locale, Ion Lungu, care a declarat că pe masa deliberativului va ajunge un proiect de hotărâre după aprobarea căruia doritorii vor plăti 30 de lei pentru 15 zile și 18 lei pentru 7 zile.
Edilul-șef susține că a primit cereri în acest sens de la cetățeni și că abonamentele în cauză sunt valabile pe toate rutele pe care se deplasează autobuzele societății de transport public TPL.
De asemenea, ca urmare a unei inițiative a primarului, de la 1 decembrie va fi introdus și abonamentul cu valoare unică, de 50 de lei, cu valabilitate pe toate liniile pe care le asigură TPL. În prezent, un talon de călătorie pe toate liniile este de 90 de lei, pe 2 linii – de 75 de lei, iar pe o linie – de 45 de lei. „Este un lucru cerut de cetățeni. Sper ca prin această măsură să crească încasările SC TPL și să stimulăm locuitorii municipiului să-și cumpere abonamente”, relevă ocupantul fotoliului din Areni. La societatea de transport public de călători TPL, acționar unic este Primăria Suceava. Bugetul local suportă cheltuielile cu abonamentele de călătorie pe mijloacele SC TPL acordate gratuit la aproximativ 5000 de locuitori ai reședinței de județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: