Uitându-se după „afișele cu Băsescu”

Sucevenii riscă să-și rupă gâtul

Primarul Ion Lungu intenționează să ceară Poliției să sancționeze executanții de la rețelele de apă și canalizare care nu semnalizează și nu împrejmuiesc gropile din carosabil

 

Conducerea administrației locale sucevene cere Serviciului Poliției Rutiere să-i amendeze pe constructorii din cadrul Programului IPSA de alimentare cu apă-canalizare și tratare-epurare. Primarul Ion Lungu spune că, atunci când pleacă în weekend, firmele executante lasă în urmă mizerie, precum și canale descoperite, neîngrădite și nesemnalizate. Edilul-șef este de părere că această stare de lucruri este deosebit de periculoasă, un sucevean pierzându-și viața după ce, în circumstanțe asemănătoare, a căzut într-un cămin de termoficare.
„Când plecați acasă, o dată la două săptămâni, lăsați totul vraiște, în urmă rămânând ca după război. În zona centrală, chiar dacă strada este închisă, în fața Casei Culturii nu era niciun fel de semnalizare. Lucrările nu sunt semnalizate corespunzător și poate veni un gură cască și, uitându-se să vadă cât de frumos este Băsescu pe afiș, cade într-un canal. Nu vreau să dau dovadă de neam prost, dar am să cer Poliției să îi amendeze pe vinovați”, a spus dl Lungu reprezentantului firmei TMUCB, care intervine la reabilitarea rețelei de apă de pe strada Nicolae Bălcescu.
Acest mesaj este întărit și de Ștefan Groza, directorul coordonator al societății de utilități comunale (ACET), beneficiarul investițiilor ISPA, care spune că, în condițiile în care s-ar fi respectat toate procedurile legale, execuția din zonă ar fi trebuit suspendată. „Le-am cerut celor de la TMUCB acest lucru de o săptămână. Este jenant ceea ce se întâmplă! Vinerea trecută, pe strada 22 Decembrie, erau doar două cabluri și un semn necorespunzător de circulație. În rest, erau puse doar niște crengi în carosabil și atârna niște folie”, a subliniat dl Groza.
Valoarea totală a investițiilor din cea dintâi etapă a Programului ISPA se ridică la 52,68 milioane euro. În urma licitațiilor, executantul sistemului de alimentare cu apă a fost declarat concernul TMUCB și ERG Termrom București, pentru suma de 14,89 milioane euro, în timp ce lucrările la rețeaua de canalizare au fost adjudecate de compania Ludwig Pfeifer Germania, cu un contract de 20,96 milioane euro. De modernizarea stației de epurare se ocupă Dytras Spania, contra a 13,66 milioane euro

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: