Proprietarii de apartamente refuză să achite contravaloarea lucrărilor de anvelopare termică

În municipiul Suceava sunt cuprinse în programul de creștere a eficienței energetice 16 imobile de locuit, beneficiarii spunând că își vor onora obligațiile financiare doar după încheierea lucrărilor

 

Beneficiarii lucrărilor de anvelopare termică a blocurilor din municipiul Suceava sunt calificați a fi exagerat de pretențioși, s-a precizat ieri în cadrul comandamentului de la primărie cu constructorii, în care s-a precizat că unii dintre președinții asociațiilor de proprietari în cauză stau pe capul responsabililor de șantier zi-lumină. Primarul Ion Lungu le-a cerut reprezentanților firmelor de construcții ca, acolo unde nu se exagerează, să se dea do-vadă de solicitudine și să colaboreze cu proprietarii imobilelor, pentru că „clientul nostru este stăpânul nostru”. Pe de altă parte, în timpul discuțiilor s-a remarcat că două dintre blocuri vor fi finalizate în cursul săptămânii viitoare, în timp ce la altele execuția este în diferite stadii, apropiindu-se la jumătate din graficul asumat. Excepție face un bloc cu 4 scări de pe strada Zorilor, la care s-a impus suplimentarea numărului de muncitori. De asemenea, slab se stă la montarea tâmplăriei și geamurilor termopan, societățile la care s-au efectuat comenzi în acest sens întârziind să le livreze. Situație de neînțeles, din moment ce asemenea societăți „se găsesc pe toate drumurile”, iar comenzile pe care le au sunt în scădere față de anul trecut. Edilul-șef le-a recomandat constructorilor să factureze lucrările efectuate, astfel încât, de săptămâna viitoare, să se facă plăți atât din fondurile alocate de guvern, din cele de la bugetul local, cât și din cota care revine proprietarilor de apartamente. În ceea ce privește asociațiile, s-a semnalat faptul că mulți dintre beneficiari refuză să-și onoreze partea lor de participare financiară, motivând că o vor achita doar la încheierea execuției. „Reglementările în vigoare prevăd că, în funcție de situațiile de lucrări, proprietarii de apartamente trebuie să plătească, pe etape, partea lor de contribuție”, a precizat primarul Ion Lungu, solicitând șefului compartimentului specializat al executivului să se ocupe în mod special de acest aspect.
În municipiul Suceava sunt cuprinse în programul de creștere a eficienței energetice 16 imobile de locuit, termenul inițial avansat de primărie pentru terminarea lucrărilor fiind data de 30 noiembrie. Investițiile sunt finanțate în proporție de 50% de la bugetul de stat, de 30% de la bugetul local și de 20% de la beneficiari.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: