Parcagiii

Dumnezeu a ținut în mod evident cu primarul Sucevei când i-a acordat răgazul de trei luni fără ploaie pentru ca lucrările de înlocuire a țevăraiei să fie mai suportabile. Acum, când au venit ploile, noroiul se autoînstăpânește. Ce-ar fi fost dacă ploua și în august sau septembrie?

 

Dumitru TEODORESCU

Nu țin deloc cu primarul (chiar dacă domnia sa sau cei din anturajul său se „îmbată” cu gândul că e altfel) mulți dintre suceveni. Ei înjură edilul-șef pentru că nu este suficient de înfipt în actualitatea civilizației, adică nu înțelege că, indiferent de ce se întâmplă, trebuie să facă față, după cerințele moderne din marile orașe europene, oricăror probleme pe care locuitorii i le ridică. Cine vrea să fie primar nu are decât să înfrunte orice chestiune pe care comunitatea i-o pune în spinare, zic aceștia. Iar, dacă primarul acceptă…
Deci, la câte probleme are Suceava acum, nu lipsește decât obrăznicia unora ca aceia de care tocmai am amintit. Cu mâna aceasta am scris despre – referindu-mă la un exemplu concret și țipător – stația de autobuz din zona Belvedere de pe bulevardul George Enescu, transformată în parcare de locuitori din zonă. Aceștia au motivat că nu au unde-și parca mașinile. Cedând ușor acestui argument, primăria a creat și amenajat mai sus stația de autobuz. O vreme spațiul și-a păstrat destinația de stație de autobuz. De ceva timp însă și acesta a fost ocupat de cei care țipă că n-au unde-și parca mașina, iar autobuzul oprește din nou pe sensul de mers, creând coloane de mașini în spate, până urcă/coboară călătorii.
Foarte rău că Primăria, cu „organul” ei – poliția comunitară –, cedează. Căci: când ți-ai cumpărat mașină ai cerut aprobare de la Primărie, ca să obligi apoi primarul să-ți dea loc de parcare? Și apoi: dacă nu ai loc de parcare, îți pui mașina oriunde? Cu un astfel mod de a gândi, te poți crede îndreptățit că, dacă te refuză nevasta, năvălești peste a altuia.
Comparația poate părea indecentă dar câtă decență e în pretențiile „parcagiilor”?!…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI