La CRR Costâna

Olăritul și croitoria, o cale spre normalitate

Atelierele protejate din cadrul Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihică de la Costâna sunt aproape gata.
Proiectul, pe nume „De la surse la RESURSE”, este realizat de către Fundația „Ana” Suceava și aflat în derulare în perioada august – decembrie 2009.

 

În proiect, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava are calitatea de partener, deoarece a pus la dispoziția Fundației „Ana” spațiul pentru efectuarea de ateliere protejate, ce vor reveni, conform parteneriatului, în proprietatea instituției luna viitoare. După finalizare, conform contractului de parteneriat, DGASPC va avea în componență un serviciu nou creat, pe care îl va susține cel puțin 3 ani de la darea în folosință.
În cadrul atelierelor protejate, beneficiarii de la CRR Costâna vor desfășura activități de olărit, croitorie, realizare de obiecte decorative, activități care, oricât ar părea de ciudat pentru omul obișnuit, îi vor apropia mai mult de un trai normal în societate.

De la asistat la producător

Proiectul, în valoare totală de 165.000 de lei (150.000 de lei de la ANPH, 15.000 contribuția Fundației „Ana”), are ca scop înființarea la CRR Costâna de ateliere protejate care să permită desfășurarea de activități manuale simple, într-un cadru securizant și care să ofere autonomie bolnavului, un loc de muncă și să-i formeze deprinderea de a trăi independent. În final, activitățile în ateliere trebuie să ducă la integrarea în societate a persoanelor din centru cu dizabilități pentru a le aduce la un grad mai mare de independență prin activități practice, educative și socializare.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI