În plină criză financiară și reduceri de personal

Ministerul Educației mai înființează niște organisme mâncătoare de bani

Acestea se numesc centre de resurse pentru educație și dezvoltare, iar în județul nostru ar urma să funcționeze 16

În 16 grădinițe din tot atâtea localități urbane ale județului vor fi înființate centre de resurse pentru educație și dezvoltare (CRED), menite să ofere consiliere și informații copiilor din grădinițe, părinților acestora și personalului, centrele urmând a veni și în sprijinul comunităților locale.

 

Ele fac parte din proiectul Ministerului Educației intitulat „Reforma Educației Timpurii” și înseamnă, desigur, posturi în plus, dar și salarii pentru personalul care va lucra în astfel de centre. “CRED vor funcționa după un program propriu (care nu se suprapune cu programul cu preșcolarii), ca puncte de informare, comunicare, formare și diseminare, destinate familiilor cu copii mai mici de 7 ani, personalului didactic și nedidactic din creșe și grădinițe, precum și întregii comunități, prin proiecte și inițiative centrate pe educația de calitate a copiilor mici în grădinițe și în familie. De asemenea, CRED vor stabili legătura cu toate serviciile destinate copiilor mai mici de 7 ani din comunitate”, a informat ieri șeful IȘJ Suceava, Petru Carcalete.
Fiecare dintre parteneri, adică MECI, IȘJ și primăriile au atribuții precise în acest proiect. Astfel, dotarea acestor centre va fi suportată de Ministerul Educației, care va asigura pachet de echipamente TIC, un minim de mobilier necesar desfășurării activităților și instruirea celor 2 formatori-experți din județ care, la rândul lor, se vor ocupa de pregătirea resurselor umane.
IȘJ va selecta spațiul în care se va desfășura activitatea CRED, se va ocupa de formarea celor 42 de persoane din rândul personalului didactic din grădinițe, va superviza planul de activități, va monitoriza și evalua activitatea desfășurată în CRED. Totodată, va stabili și protocoalele de colaborare cu primăriile localităților în care funcționează aceste centre.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: