Încă 10 zile cu gropi și noroi pentru suceveni

Firmele care se ocupă de reabilitarea termoficării încalcă și termenul de 15 noiembrie pentru aducerea terenului la starea inițială > Primarul Lungu amenință constructorii că plățile finale nu vor fi făcute decât după ce se trage linie și doar în urma obținerii avizelor de bună execuție de la SC Termica și asociațiile de proprietari > „În caz contrar, ne vom întâlni aici și de Crăciun și vom face bilanțuri”, le-a spus edilul-șef societăților de construcții

 

Locuitorii municipiului Suceava vor mai face slalom printre gropi și se vor bălăci prin noroi încă o bună bucată de vreme.
Conducerea municipalității sucevene s-a arătat, ieri, nemulțumită de modul în care firmele de construcții se implică în aducerea la starea inițială a terenurilor afectate de intervențiile la reabilitarea sistemului de transport și distribuție a energiei termice, precum și de cele de modernizare a punctelor termice.
La întâlnirea cu factorii de răspundere din program, edilul-șef Ion Lungu le-a reamintit constructorilor că, deși termenul limită era stabilit pentru 15 noiembrie, există conducte la care se mai fac izolări, branșamente nefinalizate, iar, în zonele în care canalele au fost acoperite cu pământ, încă nu s-a trecut efectiv la betonări sau asfaltări. Dl Lungu a cerut directorului Termica, Constantin Plăcintă, să ia măsuri de monitorizare permanentă a lucrărilor și, în acest sens, să trimită în teren inginerii societății, „să-i împingă de la spate pe muncitori”.
Primarul le-a pus în vedere societăților constructoare că ultimul termen pentru acoperirea gropilor de pe toată întinderea reședinței de județ este 20 noiembrie, recomandându-le acestora să profite de temperaturile pozitive favorabile lucrului. Ocupantul fotoliului din Areni a atras atenția că plățile finale nu vor fi făcute decât după ce se trage linie și doar în urma obținerii de la Termica și de la președinții asociațiilor de proprietari a avizelor de bună execuție. „În caz contrar, ne vom întâlni aici și de Crăciun și vom face bilanțuri”, a specificat dl Lungu nedumerit că, deși banii există în cont, societățile de construcții nu-și dau silința să-și ducă la capăt obligațiile care le revin.
Afectate de lucrări de reabilitare și modernizare a sistemului centralizat de temoficare sunt 30 de străzi din Suceava, de pe traseul Piața Centrală – Primărie, Piața Centrală – Cartierul George Enescu – Cartierul Obcini și Complexul comercial „Bila” – Cartierul ”Cuza Vodă” – Punctul termic nr. 6.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: