Nu mai au motive să-i trimită pe „protestatari” în Germania

CL Moara a aprobat PUZ-ul pentru amenajarea platformei ecologice de deșeuri

„Suntem încă la stadiul de discuții cu cei de la Consiliul Județean”, ne-a declarat, ieri, primarul Constantin Prodaniuc, referitor la excursia în Germania promisă, în urmă cu o lună, oamenilor din Moara care vor locui în apropierea platformei ecologice de deșeuri > Excursia gratuită avea un scop bine stabilit, cel de a-i convinge pe localnicii din Liteni și Vornicenii Mari că platforma ecologică de deșeuri, care urmează să fie amenajată pe raza comunei lor, nu le va periclita sănătatea

 

Consiliul Local Moara a aprobat în ședința de la sfârșitul lunii trecute Planul Urbanistic Zonal (PUZ) pentru a-menajarea platformei ecologice de deșeuri pe raza comunei Moara. Anunțul a fost făcut ieri de primarul acestei localități, Constantin Prodaniuc. Altfel spus, autoritățile județene pot organiza, în bună regulă, licitația pentru execuția lucrărilor la noua plat-formă, conform cerințelor UE.
Cum PUZ-ul a fost aprobat, avem motive să credem că primarul localității Moara nu-și va mai respecta promisiunea de a finanța excursia în Germania pentru localnicii care vor locui în buza noii platforme ecologice. Acesta pentru că, la o lună de zile de la luarea angajamentului, Prodaniuc spune că “proiectul excursiei” se află deocamdată “la stadiul de discuții”. “Încă suntem la stadiul de discuții cu cei de la Consiliul Județean”, ne-a spus Constantin Prodaniuc, explicând că banii pentru finanțarea proiectului ar trebui să provină de la CJ. Primarul ne-a informat și că nu a făcut nicio solicitare oficială în acest sens la CJ.
Excursia în Germania avea un scop bine stabilit, cel de a-i convinge pe localnicii din Liteni și Vornicenii Mari că platforma ecologică de deșe-uri, care urmează să fie amenajată pe raza comunei lor, nu le va periclita sănătatea. “Vor pleca cel puțin 10 persoane, cu un microbuz, ca să vadă cum este o groapă ecologică în Germania. Costurile proiectului vor fi acoperite de noi și de CJ”, ne-a declarat primarul, în urmă cu circa o lună de zile.

Au protestat față de amenajarea gropii de gunoi ecologice

Primăria Moara și Consiliul Județean Suceava au recurs la această măsură de convingere a comunității locale după ce, în urmă cu circa o lună și jumătate, câteva zeci de localnici din Moara, în mare parte oameni trecuți de prima tinerețe, s-au adunat în fața primăriei din localitate pentru a protesta față de amenajarea gropii de gunoi ecologice pe raza comunei lor. Oamenii aflaseră atunci că pe ordinea de zi a ședinței CL Moara figura proiectul de hotărâre, de importanță județeană, privind aprobarea PUZ necesar pentru amenajarea acestei platforme de deșeuri. Atunci, protestatarii care se temeau că platforma de gunoi le-ar putea periclita sănătatea au venit la primărie cu intenția clară de a-i determina pe aleșii locali să voteze împotriva aprobării PUZ, fără de care lucrările de amenajare a gropii nu pot demara. Protestele nemulțumiților din Moara și-au atins scopul, pentru că primarul a decis atunci să retragă de pe ordinea de zi proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: