Pentru gripa de sezon, începând de azi

Prima tranșă de vaccin va fi distribuită în județ

Primele doze de vaccin antigripal pentru gripa obișnuită au sosit la Direcția de Sănătate Publică Suceava și vor fi repartizate medicilor de familie începând de astăzi.

 

Directoarea adjunctă a DSP, dr. Marinela Grădinaru, a declarat ieri că Institutul Cantacuzino (care a câștigat licitația și furnizează vaccinul) a trimis o primă tranșă de 25.390 doze de vaccin din cele 43.730 comandate în total, doze care urmează a fi distribuite medicilor de familie din municipiul Suceava și din județ.
Deoarece numai bătrânii de 65 de ani și peste această vârstă au dreptul la vaccinare antigripală gratuită, dat fiind că anul acesta Ministerul Sănătății a alocat mult mai puține fonduri, dozele de vaccin vor fi distribuite pe zone, după un anumit algoritm, iar selecția pacienților care vor primi acest vaccin o va face fiecare medic de familie. “Selecția pensionarilor care vor primi efectiv vaccinul ține de medic. În primul rând vor fi vaccinați cei cu afecțiuni cronice pulmonare, cu boli cardiovasculare etc.”, a precizat dr. Grădinaru.
Dacă vaccinarea antigripală va începe în aceste zile, nu la fel se va întâmpla cu vaccinarea antihepatită B la copii. Din cauza procedurilor de licitație, primirea vaccinului de la furnizor a fost întârziată 3 săptămâni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: