Modernizarea sistemului de termoficare a dus, paradoxal, la înmulțirea avariilor

Înmulțirea cazurilor de avarii în sistemul centralizat de termoficare sucevean are la origine tocmai lucrările de reabilitare a rețelelor de transport și distribuție, precum și a celor de modernizare a punctelor termice.

 

Cel puțin așa opinează primarul Ion Lungu, declarația sa fiind făcută pe fondul defecțiunii de amploare care a necesitat intervenția de ieri, care a lăsat în frig și fără apă caldă mii de locuitorii ai Sucevei. Edilul-șef spune că toate defecțiunile se ivesc pe porțiunile de magistrale sau rețele secundare nemodernizate, ele cedând ca urmare a presiunii mari preluate și concentrate în punctele vulnerabile ale conductelor vechi.
„Deficiențele de la sfârșitul săptămânii au apărut pe conductele vechi, pe porțiunea care nu a făcut obiectul modernizării. Probabilitatea de a apărea avarii în aceste zone este mai mare, presiunea forțând acum în punctele slabe”, subliniază edilul-șef.
De lipsa încălzirii în apartamente au avut ieri de suferit abonații punctelor termice „Liliacul”, „Mihai Viteazul” I și II, „Bucovina”, „A 1”, „Tribunal”, „Obor”, „Areni” 1, 2 și 3, „Pompieri”, „Centrul de transfuzii”, „Stațiunea de Cercetări și Dezvoltare Agricolă” și „Petru Rareș”, primarul primind asigurări de la Termica precum că reluarea serviciilor urma a avea loc în cursul serii.
Modernizarea sistemului de transport al energiei termice include magistralele nr. 1, 2 și 3. Acestea din urmă însumează 5,3 km de conductă, banii provenind din Proiectul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”, precum și din Programul guvernamental „Termoficare 2008-2013”. Afectate de lucrări sunt circa 30 de străzi de pe traseul Piața Centrală –Primărie, Piața Centrală – Cartierul George Enescu – Cartierul Obcini și Complexul comercial „Bila” – Cartierul Cuza Vodă – Punctul termic nr. 6.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: