Printr-un proiect desfășurat de Aba-Del-Tin

Lucrători cu diplomă la cules căpșuni sau praz în străinătate

Șomerii din județul Suceava au de-acum la îndemână un Ghid despre carieră care-i poate ajuta să-și caute un loc de muncă și să-și contureze un proiect personal de carieră.

 

Ghidul se găsește la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă, la punctul de vize, dar și la punctele de lucru din județ ale agenției. A fost realizat în cadrul proiectului „Eurocalificare pentru tinerii din mediul rural”, implementat de Asociația Aba-Del-Tin Suceava, în parteneriat cu AJOFM.
Coordonatoarea de proiect din partea Aba-Del-Tin, prof. Lidia Stărică, a precizat că ghidul este “un instrument pentru șomeri”, întrucât, citindu-l, ei vor învăța cum se realizează un CV, o scrisoare de intenție și cum să se pregătească pentru un interviu, o contribuție importantă în realizarea lui având-o Maria Hancea și Elena Bujorean, consultanți în proiect. Ghidul este structurat pe patru capitole, care cuprind informații despre capacități, interese și valori personale, despre profesii și piața muncii, despre comunicare și instrumentele ce pot fi folosite în căutarea unui loc de muncă. “Informațiile se doresc ancorate în realitatea socio-economică a zonei și au ca punct de plecare noile tendințe de pe piața forței de muncă, tendințe ce respectă criteriile și exigențele Uniunii Europene în domeniu”, se precizează în prefață.
În afara ghidului pus la dispoziție celor 7500 de șomeri suceveni, proiectul a avut ca obiective consilierea și informarea în alegerea sau schimbarea ocupației a 65 persoane din comunele Mănăstirea Humorului și Forăști, în cadrul lui fiind recalificate 43 persoane din grupurile țintă selectate, 15 persoane din Gura Humorului fiind pregătite în meseria de ospătar, iar 28 din Forăști s-au specializat să lucreze în cultura plantelor. Cursurile au fost acreditate de AJOFM, cursanții primind și o diplomă, care îi va ajuta să-și găsească un loc de muncă. Trei dintre ospătari și-au găsit deja, iar unii din cei de la Forăști au dorit să se specializeze în cultura cerealelor, a roșiilor sau a verzei, întrucât au ferme. Pe alții, diploma îi va ajuta să fie mai bine plătiți în Spania, la cules căpșuni, sau în Olanda, la praz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: